Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a avertizat că există posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru angajații din domeniul sanitar. Ministrul francez al sănătății a mai spus că măsura ar putea fi luată pentru ”binele lor și al bolnavilor”.
Ministrul sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a avertizat că există posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii anticoronavirus pentru angajaţii din domeniul sanitar dacă aceştia nu se vaccinează de bunăvoie, în contextul în care în prezent rata de vaccinare în rândul acestei categorii profesionale este extrem de scăzută, transmite vineri EFE, preluată de Agerpres .
”S-ar putea ajunge la vaccinarea obligatorie” a angajaților din domeniul medical, a declarat Olivier Veran
”S-ar putea ajunge la vaccinarea obligatorie”, a declarat Olivier Veran într-un interviu acordat postului BFMTV în care a insistat că nu doreşte să acuze personalul medical, un colectiv care de un an de zile se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus.
Ministrul francez a Sănătății le-a scris angajaţilor din sistemul sanitar pentru a-i convinge să se vaccineze, ”pentru binele lor şi al bolnavilor”, cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului. Dacă această iniţiativă nu va avea efectul scontat, următorul pas va fi să se recurgă la Consiliul Consultativ de Etică pentru a examina ”măsuri suplimentare”, mai precizează sursa citată.
Ministrul francez al Sănătății consideră insuficient nivelul de imunizare a personalului din căminele de bătrâni
Olivier Veran consideră insuficient nivelul de imunizare a personalului din căminele de bătrâni, situat în jurul valorii de 42%, potrivit ultimelor date disponibile. Procentul este chiar mai mic – de 30% – în rândul personalului din spitale şi cabinete medicale.
Autoritățile medicale franceze sunt preocupate de succesul campaniei de vaccinare și doresc ca procesul de vaccinare să avanseze mai rapid atât în rândul populației, cât și în rândul personalului medical. În Franța se speră într-o revenire la normalitate către finalul verii și începutul toamnei 2021, dar autoritățile franceze sunt preocupate și de salvarea anului turistic 2021.
Există de asemenea și o preocupare deosebită pentru monitorizarea și combaterea noilor tulpini și variante ale noului coronavirus care au fost descoperite și pe continentul european. Îngrijorările în plan internațional sunt menținute la nivel sanitar la un nivel înalt, pentru primăvara acestui an estimându-se trecerea la alte valuri și etape ale pandemiei. Astfel doar speranța în vaccinare și efectul total al acesteia poate oferi o încredere totală în revenirea către normalitate.