Scopul vizitei în Franța a Regelui Charles. De la Palatul Élysée, direct într-o podgorie

Sursa foto: https://armenpress.am/

Scopul vizitei în Franța a Regelui Charles. Monarhul și soția sa, Regina Camilla, vor sosi în Franța pentru o vizită de stat în perioada 20-22 septembrie. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham și de Palatul Élysée.

Scopul vizitei în Franța a Regelui Charles. Palatul Buckingham a precizat într-un comunicat că regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla vor fi primiți de președintele Franței, Emmanuel Macron și de soția sa, Brigitte pe 20 și 21 septembrie. Pe 22 septembrie cuplul regal va călători la Bordeaux.

Scopul vizitei în Franța a Regelui Charles. De la Palatul Élysée, direct într-o podgorie

Viitoarea vizită a regelui Charles al III-lea în Franţa este menită să celebreze prietenia franco-britanică de lungă durată. Dar care a fost afectată de o serie de dispute, au declarat miercuri Londra și Parisul. Relațiile dintre cele două țări au avut de suferit în ultimii ani ca urmare a Brexitului și a crizei migrației. Zeci de mii de migranți sosind pe coastele britanice din Franța.

Dar vizita de stat a regelui și reginei Camilla la Paris și Bordeaux, programată între 20 și 22 septembrie, simbolizează o încălzire franco-britanică care a început deja cu premierul Rishi Sunak. Vizita a fost inițial programată pentru luna martie și apoi amânată. Vizita de stat va sărbători relația dintre Marea Britanie și Franța, subliniind istoria, cultura și valorile noastre comune.

„Va fi, de asemenea, o oportunitate de a privi spre viitor. Şi de a arăta numeroasele moduri în care Marea Britanie și Franța lucrează împreună”, a spus Chris Fitzgerald, secretarul particular al regelui.

Acest rol a fost simbolizat de Regina Elisabeta a II-a. A efectuat 121 de vizite de stat în timpul domniei sale de 70 de ani. Făcându-l pe istoricul regal Robert Hardman să o numească „Regina Lumii”. Charles a urcat pe tron ​​după ce mama lui a murit în septembrie anul trecut.

Sursa foto: Facebook

Regele Charles, aşteptat de Emmanuel Macron

Un oficial britanic din cadrul Ministerului britanic de Externe a subliniat că relațiile s-au „îmbunătățit constant” de la un summit bilateral desfășurat la Paris în martie. La care au participat Rishi Sunak și mai mulți miniștri, în contrast puternic cu guvernele lui Boris Johnson și Liz Truss.

La Paris, Palatul Elysée a salutat vizita ca fiind „o onoare pentru Franța. Şi ilustrează profunzimea legăturilor istorice care unesc cele două țări ale noastre”.

„Această vizită este o onoare pentru Franța, în timp ce țara noastră va găzdui și Cupa Mondială de rugby. Aceasta va depune mărturie despre profunzimea legăturilor istorice care unesc cele două țări și cele două popoare ale noastre”, a precizat Palatul Élysée

Președinția franceză a subliniat „legăturile puternice dintre Regele Charles al III-lea și Franța, precum și relația de lungă durată dintre cei doișefi de stat”.