Franța vrea să permită organizatorilor marilor spectacole să organizeze manifestări sportive și culturale la care să participe un public numeros.
Franța face un experiment unic. Pentru acest lucru, autoritățile sanitare din Franța vor să realizeze un experiment la scară reală. Este vorba despre organizarea a două spectacole și o competiție sportivă, cu public, la care va fi permis accesul pentru 1.000 de spectatori. Aceste manifestări vor avea loc în Paris și Marsilia. Anunțul a fost făcut de ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, totul fiind atent monitorizat de autorități.
Cei care vor fi spectatori își vor da acordul pentru a fi monitorizați pentru o perioadă de 14 zile. La finalul perioadei, oficialii francezi vor să tragă concluzii legate de răspândirea coronavirusului în aglomerații mari. Testul este făcut la presiunea organizatorilor de concerte, spectacole și competiții sportive, care se plâng de faptul că pierd sume uriașe de bani.
Ministrul Culturii de la Paris crede că experimentul va fi un succes acolo unde publicul asistă pe scaune, la o distanță rezonabilă. În schimb, crede demnitarul că nu se poate vorbi despre același succes pentru marile concerte, cu public în picioare.
Din public vor fi selectate doar persoane sănătoase, testate în prealabil, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani. Autoritățile vor impune purtarea măștii de protecție.
Teste și verificări. Franța face un experiment unic
Manifestările autorizate se referă la două concerte, care vor avea loc în Sala Le Dome, din Marsilia. Această locație are o capacitate de 8.000 de persoane și permite publicului să aibă locuri pe scaune. Un al treilea moment, se referă la un eveniment sportiv la Centrul Bercy din Paris.
Publicul format din 1.000 de participanți va fi testat pentru Covid 19. Testarea va avea loc în ziua concertului, iar mai apoi vor avea loc alte două testări, după șapte, respectiv 14 zile. Astfe, se poate spune că Franța face un experiment unic, la nivel planetar.
Experimentul vizează organizarea unui mare congres de medicină, care va avea lor în luna aprilie, la Marsilia. Autoritățile medicale din Franța vor ca medicii să prezinte marile descoperiri în combaterea coronavirusului. În plus, se doreștea elaborarea unei strategii comune și unitare, care să fie aplicată pe tot teritoriul francez.
În Franța, spectacolele sunt interzise din data de 29 octombrie 2020.