Avalanşă pe Mont Blanc, cu 9 morţi, 9 răniţi şi 4 dispăruţi | VIDEO

Avalanşă pe Mont Blanc, cu 9 morţi, 9 răniţi şi 4 dispăruţi | VIDEO

Nouă persoane au murit, nouă sunt rănite, iar alte patru sunt date dispărute, la această oră, în urma unei avalanşe ce a avut loc în această dimineaţă, în masivul Mont Blanc din Franţa.

UPDATE: Potrivit CNN, cel puţin nouă alpinişti au murit, când un zid de zăpadă, cu o grosime de doi metri, a căzut peste ei în Alpii francezi. Patru persoane sunt date dispărute, două fiind găsite în viaţă, sub zăpadă, până acum, au anunţat poliţiştii francezi. Un bilanţ anterior vorbea despre 6 morţi şi 7 dispăruţi - britanici, spanioli, nemţi şi elveţieni.

"Am mai descoperit două trupuri neînsufleţite sub avalanşă, apoi un al treilea", a declarat, la Chamonix, Philippe de Rumigny, prefectul departamentului Haute-Savoie, fără a preciza naţionalitatea acestor trei victime. În total, 28 de alpinişti erau în cele două grupuri, legaţi între ei cu corzi, şi au ajuns, se pare, la o altitudine de 4.000 de metri, când s-a produs avalanşa, au spus autorităţile din Annecy. Operaţiunea de salvare continuă Răniţii au fost transportaţi cu elicopterul la un spital din localitate.  Echipele de salvare folosesc elicoptere şi aparate portabile de termodetecţie, pentru a-i localiza pe cei dispăruţi, precizează BBC. Oficialii francezi au anunţat că ministrul de Interne urmează să vină la faţa locului, în cursul zilei de azi. Potrivit jandarmeriei din Chamonix, din sud-estul Franţei, avalanşa s-a produs la ora locală 5.25 (6.25, ora României). Operaţiunea de salvare este în curs de desfăşurare.

Avalanşa s-a produs pe al treilea vârf ca înălţime din masivul Mont Blanc, Mont Maudit, care are o altitudine de 4.465 de metri. Este cel mai grav accident de alpinism din ultimii ani. Ultima avalanşă care a luat vieţi în Franţa s-a produs în august 2008, în Alpi. Atunci, opt alpinişti au murit. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/OQCzWT5JVZw" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News