Grecia se află în zona euro şi trebuie să rămână în zona euro”, a spus Francois Hollande în urma întrevederii, la Palatul Elysee, cu premierul grec Antonis Samaras. Atena „trebuie să facă în continuare dovada credibilităţii programului său şi a voinţei liderilor săi de a merge până la capăt”, a adăugat Hollande.

La rândul său, Samaras le-a atras atenţia celor care „continuă să speculeze împotriva Greciei” că ţara sa va reuşi să rămână în zona euro şi va juca un rol important în cadrul Uniunii Europene.

„Vom arăta că Europa este capabilă să-şi depăşească dificultăţile şi problemele, iar pentru aceasta avem nevoie de eforturi şi de angajamente, dar şi de o relansare economică”, a mai adăugat oficialul grec. Potrivit lui Samaras, Grecia poate atinge obiectivele pe care şi le-a asumat privind deficitul bugetar, datoria publică şi reformele structurale.

Întâlnirea cu Hollande a fost ultima din seria celor avute de primul ministru al Greciei în ultimele zile în vestul Europei. Unul dintre obiectivele turneului lui Samaras, care a inclus şi o întâlnire cu Angela Merkel, ieri,  este şi convingerea liderilor occidentali să acorde o amânare suplimentară cu doi ani, până în 2016, pentru reducerea de cheltuieli şi implementarea reformelor dure cerute de troica creditorilor internaţionali formată din UE, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.