În martie 2017, Evenimentul Zilei începea publicarea unui serial de dezvăluiri intitulat "Operațiunea Noi suntem Statul" sub semnătura jurnalistului Dan Andronic. Pe parcursul a aproape 30 de articole pentru prima dată erau aduse în fața opiniei publice fapte necunoscute care au stat la baza a trei comisii parlamantare de anchetă și a numeroase altor dezvăluiri. Una din primele anchete publicată de EvZ în cadrul acestui serial a fost legată de reuniunile informale din sediile conspirative ale SRI, denumite K2, K4 și T14 în care se întâlneau lideri politici, procurori, judecători, ofițeri de informații. La acel moment, Dan Andronic a afirmat că se făceau poze la evenimentele patronate de George Maior și Florian Coldea, fotograful fiind al SRI, aceste fotografii fiind în posesia serviciului de informații. 

Se pare că nu doar SRI are aceste fotografii, ci și unii din participanți.

În mod surprinzător, fostul premier Victor Ponta a publicat pe contul său de FB una din aceste fotografii. 

„Îi rog pe curajoşii din CEx-ul PSD şi pe cei care îşi rup cămaşa de pe ei la televizor pt „Dl. Preşedinte Dragnea” să îl întrebe cât de tare lupta el cu George Maior în anii trecuţi! Trebuie să terminăm definitiv cu această minciună şi ipocrizie care îşi bate joc de bunul nostru simţ, dar şi de viitorul nostru! Eu am acesta datorie!”, a scris Victor Ponta pe contul lui de Facebook.

În imagine poate fi văzut Liviu Dragnea, strâns îmbrățișat cu George Maior. Iar în fundal, Laura Codruța Kovesi, relaxată, la una din mesele aflate în vila SRI din Primăverii. Cel mai probabil interlocutorul Laurei Codruța Kovesi este generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Cel care a făcut poza pare a fi chiar Victor Ponta.

Este prima dovadă concretă a relațiilor oculte existente între politicieni, șefii SRI și procurorul șef al DNA.

În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea lovitura adminstrată de Victor Ponta va avea efecte în PSD, fiind prima dovadă că Liviu Dragnea a fost unul din membrii de bază al grupării "Noi suntem Statul", alături de George Maior, Gabriel Oprea, Florian Coldea, Victor Ponta și Laura Codruța Kovesi.

Te-ar putea interesa și: