Evenimentul Zilei > Monden > Fotografia care i-a băgat în anchetă. Ce au pățit doi polițiști și un jandarm
Fotografia care i-a băgat în anchetă. Ce au pățit doi polițiști și un jandarm

Fotografia care i-a băgat în anchetă. Ce au pățit doi polițiști și un jandarm

Doi polițiști și un jandarm sunt cercetați de șefii lor din Poliția Capitalei și Jandarmeria București după ce s-au fotografiat cu maneliștii Adrian Minune și Tzancă Uraganul care nu purtau mască de protecție sanitară.

Fotografia în care cei trei au apărut alături de maneliști a fost realizată la un eveniment privat din Sectorul 6 în urma unei intervenții a forțelor de ordine care au dat mai multe amenzi pentru încălcarea restricțiilor sanitare. Imaginea a fost postată pe contul de Facebook, a lui Tzancă Uraganul, iar de aici a fost distribuită în spațiul public și, astfel, a ajuns în atenția șefilor de la Poliție și Jandarmerie.

Conform informațiilor transmise de Jandarmeria Bucureşti, fotografia a fost făcută în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, iar jandarmul care a fost imortalizat este cadru militar activ al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„În urma celor constatate, s-a demarat o cercetare asupra aspectelor anterior expuse, prin structura de control şi verificări interne a Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Reiterăm faptul că nu tolerăm şi nu vom tolera niciodată orice formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituţia noastră şi vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat”, se arată într-o comunicare a Jandarmeriei București.

Pe de altă parte, reprezentanții Poliției Capitalei au arătat că și în cazul celor doi polițiști se fac verificări de structura de control interne a Poliției Sectorului 6, din cadrul Direcţie Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Cercetările urmăresc să stabilească împrejurările care au condus la producerea evenimentului și, în funcții de concluzii, măsurile ce vor fi adoptate:

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu tolerează abaterile de la Statutul Poliţistului şi de la Codul de etică şi deontologie al poliţistului”.

Amenzi date de polițiști

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o echipă de polițiști și jandarmi au intervenit la un eveniment privat care se desfășura întrr-un apartament de tip penthouse din Sectorul 6. Aici au fost identificate 11 persoane care au fost sancţionate pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 şi a Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pe cale de consecință, au fost acordate amenzi în valoare totală de 38.500 de lei, între cei amendați aflându-se și Adrian Minune.

Odată cu prelungirea stării de alertă, în contextul pandemiei de coronavirus, evenimentele private de orice natură au fost interzise