Evenimentul ZileiEVZ SpecialFotbaliști condamnați pentru că au răspândit material video compromițător. Ce pedeapsă au primit

Fotbaliști condamnați pentru că au răspândit material video compromițător. Ce pedeapsă au primit

Fotbaliști condamnați pentru că au răspândit material video compromițător. Ce pedeapsă au primit
Doi fotbaliști din Spania au fost condamnați după ce au fost implicați într-un scandal uriaș izbucnit în anul 2016.

Doi fotbaliști din Spania au fost condamnați în urma implicării într-un scandal sexual. Ei au primit din partea instanței doi ani de închisoare. Pedeapsă pentru difuzarea unui video cu conţinut sexual în care apar alături de o tânără. Este vorba despre Sergi Enrich, fotbalistul echipei spaniole de primă divizie Eibar, şi Antonio Luna, care a trecut pe aceeași formație.

Fotbaliști condamnați. Nu vor sta însă după gratii, pentru că au primit câte doi ani

Ei nu vor sta însă după gratii. Și asta pentru că legea spaniolă prevede că o condamnare de până la doi ani este cu suspendare, nu cu executare.

Potrivit verdictului pronunţat de un judecător din oraşul San Sebastian, cei doi fotbalişti au fost găsiţi vinovaţi. De „dezvăluirea unor date personale cu caracter sexual”. Tânăra a consimţit să participe la aceste jocuri erotice. Dar nu a acceptat ca ele să fie filmate şi difuzate.
O a treia persoană, Eddy Silvestre, şi el fost jucător al lui Eibar a fost achitat. El ari fi difuzat materialul video respectiv.

Faptele au fost comise în anul 2016. Acest video, care a circulat mult pe reţelele de socializare în luna octombrie a acelui an, a determinat-o pe tânără să depună plângere, conform Agerpres.

Și-au cerut scuze în mod public și au pozat și ei în victime

Procurorii au cerut o condamnare de 5 ani pentru cei doi fotbalişti. Și doi ani pentru autorul filmării, Eddy Silvestre. Un fost coechipier al lor de la Eibar iar acum jucător la Albacete. Ei au fost acuzaţi de încălcarea vieţii private şi de filmarea de imagini fără acordul victimei, dar şi difuzarea acestor imagini în mod ilegal.

Fotbaliștii şi-au cerut scuze pentru faptele pe care le-au comis. Amândoi au spus că regretă indiscreţia. Dar că nu e vina lor pentru că imaginile au fost făcute publice fără voia şi consimţământul lor.

 


Accesează: