Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotbalist pe lista celor mai periculoși infractori. Cazier bogat la doar 22 de ani
Fotbalist pe lista celor mai periculoși infractori. Cazier bogat la doar 22 de ani

Fotbalist pe lista celor mai periculoși infractori. Cazier bogat la doar 22 de ani

Fotbalistul Ilija Jurkovic, 22 de ani, a ajuns pe lista celor mai periculoși infractori din Suedia.

 

La un moment dat, era considerat a fi unul dintre cei mai talentați jucători suedezi, Ilija Jurkovic. El a renunțat la fotbal în urmă cu trei ani și s-a dedicat infracțiunilor. În scurt timp a devenit liderul unei găști pe care poliția din Stockholm a catalogat-o drept una dintre cele mai periculoase din capitala Suediei.

„Am citit că m-au pus pe lista celor mai periculoși infractori, dar mi se pare o mare exagerare”, a declarat fostul fotbalist, citat de Expressen. Până acum, Ilija Jurkovic a fost arestat de trei ori, iar în 2019 a fost suspect de tentativă de omor. Poliția l-a eliberat din lipsă de probe. Zilele trecute, fostul fotbalist a fost arestat din nou.

Acesta susține că autoritățile nu au, nici de această dată, probe împotriva sa. „Nu am făcut nimic, n-au de ce să se agațe. Dacă vor să mă ducă iar 2-3 luni în centrul de detenție și să vorbească iar cu mine, să facă asta. Am mai fost în închisoare și înainte. Dar mi se pare că nu e necesar”, a spus Ilija Jurkovic. Prima dată, fostul sportiv a fost arestat în 2017, din cauza mai multor jafuri armate, comise alături de câțiva prieteni, scrie Libertatea.

Doi ani mai târziu, acesta a fost anchetat în legătură cu o spălare de bani. Acum, fostul fotbalist riscă să petreacă următorii cinci ani în spatele gratiilor. În 2014, Ilija Jurkovic, fost junior la AIK Stockholm, a făcut parte din echipa națională de tineret a Suediei.