Evenimentul Zilei > Sport > Fotbal. Foștii internaționali fac praf Naționala după victoria cu Feroe!
Fotbal. Foștii internaționali fac praf Naționala după victoria cu Feroe!

Fotbal. Foștii internaționali fac praf Naționala după victoria cu Feroe!

Naționala de fotbal a României a câștigat cu 3-0 partida jucată, sâmbătă, în Insulele Feroe, în preliminariile Campionatului European din 2020. Comentariile foștilor internaționali sunt însă extrem de acide.

„Tricolorii” au avut mari emoții și au rupt echilibrul abia în minutul 74, prin George Pușcaș. Cel de-al doilea gol i-a aparținut lui Alexandru Mitriță, în minutul 83, iar Claudiu Keșeru a punctat și el în ultimele secunde.

România a jucat în primele 70 de minute foarte  slab în meciul din Insulele Feroe, dar, cu mult noroc, până la final diferența de valoare și-a spus cuvântul, iar tricolorii s-au impus cu 3-0.

S-ar putea spune că meritul a fost doar al antrenorului, Cosmin Contra care în ultimele 20 de minute a făcut două schimbări esențiale. După golul lui George Pușcaș, rezervele Alexandru Mitriță și Claudiu Keșeru au rezolvat meciul, marcând două goluri importante.

După prima repriză, comentariile a doi foști internaționali erau extrem de acide.

Ilie Dumitrescu: Îi văd în exces pe Coman și Ianis! Balint: Jucăm lent!

”Eu spun că nici suprafața de joc nu ne avantajează. Ei acoperă bine zonele, 10 jucători pe două linii. Nici Coman, nici Ianis nu au creat superioritate. Nu trebuie să te automarchezi, merg între linii.

Ai imediat adversari în spate. Vedeți asta la echipele mari cu posesie, Barcelona, Manchester City. Îi văd în exces pe Coman și Ianis, dar nu sunt apariții surprinzătoare. E un meci complicat, am avut două ocazii”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

”Jucăm previzibil, lent, nu scoatem adversarii prin dribling. Jucăm pe sus. Foarte puțin am șutat de la distanță, nu am scos o lovitură liberă de la marginea careului”, a comentat și Gabi Balint.

După meci, alta era atmosfera, dar gustul amar a rămas.

Pușcaș: Meciul și golul, asta e datoria mea

„Mă bucur că am bătut, importante sunt cele trei puncte. Meciul și golul, asta e datoria mea. Cred că fiecare echipă trăiește periculos cu astfel de echipe. Cred că trebuie să ne gândim mai mult la scorul final.

Îmi doresc să marchez și cu Norvegia. Îmi doresc să ajung cu echipa mare la EURO și să continuăm ce am făcut cu U21. Pentru asta m-am apucat de fotbal: să ajung aici și să fac românii fericiți”, a declarat Pușcas la ProTV.

Portarul Tătărușanu a avut de apărat o singură ocazie. Și a respins în corner.

„A fost un meci destul de dificil, mă așteptam. Este o suprafață cu care nu suntem obișnuiți, mai punem și frigul de afară, dar cred că ne-am adaptat destul de repede la teren.

A fost o minge normală, nu a fost o ocazie chiar așa de mare. Este normal, și ei sunt fotbaliști, și ei își doresc să marcheze și e normal să mai apară și ocazii”, a spus Tătărușanu, pentru ProX.

Contra, nervos!

Cosmin Contra a fost deranjat la finalul meciului atunci cand a fost întrebat despre contractul și viitorul sau pe banca nationalei.

„De ce vorbim acum despre contractul meu dupa o victorie? Nu văd rostul întrebării. Am câștigat cu Feroe și suntem în cursa pentru calificare. Ne duc baieții la EURO, că nu joc eu. Mi-aș dori pentru ei să ne calificăm”, a fost reacția lui Contra la ProTV.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: