Evenimentul Zilei > Politica > Fostul șef al SIE și scandalul pensiilor speciale: Nu ar trebui ca domnul general (r) Ciucă să își dea demisia din funcția de ministru?
Fostul șef al SIE și scandalul pensiilor speciale: Nu ar trebui ca domnul general (r) Ciucă să își dea demisia din funcția de ministru?

Fostul șef al SIE și scandalul pensiilor speciale: Nu ar trebui ca domnul general (r) Ciucă să își dea demisia din funcția de ministru?

Fostul șef al SIE, gen. Silviu Predoiu a postat un scurt text referitor la scandalul impozitării pensiilor speciale.
Silviu Predoiu este un general cu patru stele român, fost ofițer în Serviciul de Informații Externe. De mai multe ori a îndeplinit funcția de director interimar al Serviciului de Informații Externe, dar din 2005 până la trecerea în rezervă din 2019 a fost prim-adjunct al directorului SIE. Iată ce scrie gen. de armată (r) Silviu Predoiu:
„Astazi se mai indeplineste o promisiune a PNL facuta in perioada campaniei electorale, cand am promis oamenilor echitate sociala si taierea pensiilor speciale.” Asta aflam de la liderul deputaților liberali, domnul Florin Roman. „PSD a propus si vom vota astazi (miercuri – n.r.) in Parlament impozitarea drastica a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din Romania trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public.” Asta ne comunică, pentru a nu rămâne mai prejos, domnul Marcel Ciolacu, liderul PSD.
La urma urmelor dumnealor sunt politicieni (în accepțiunea autohtona a termenului, evident), au imunitate, spun ce vor, nici macar nu trebuie să creadă în ce spun, este suficient să vadă un profit.
Daca tot vorbim însă despre măsura corectă, urmare a promovării de către liberali in cooperare cu social-democratii a propunerii legislative de impozitare cu 85% a pensiilor militare de serviciu, oare ca dovada de solidaritate cu colegii săi armă dar și de delimitare de cei de cabinet, nu ar trebui ca domnul general (r) Ciuca să își dea demisia din funcția de ministru al apărării? Măcar pentru a arăta bârfitorilor că, în ciuda pandemiei, nu și-a schimbat opiniile din toamna și până acum.”
Reacțiile unora din cei care au comentat merită și ele publicate.
Petre Sofronie: Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Le-au introdus in textul legii cu un scop evident de a fi atacata la CCR! Jocuri politicianiste mizerabile ale unor politicieni mizerabili!
Adrian Dinu: Pensiile militare sunt pensii de serviciu. Nu nesimțite. Nesimțiți sunt aia care asmut populația împotriva rezerviști lor. Sunt chiar curios: banii care se iau cu japca pensionarilor militari vor ajunge la ceilalți pensionari? Nu. Se baga i căciulă bugetului general consolidat (pe naiba) de unde se sifoneaza către cine trebuie. Pensionari ne-nesimțiți, nu o sa primiți nimic! Sunteți duși de nas de populisti , demagogi, șamd. În buzunar: zero, nada, nimic. Din tăierea asta se face o economie de 300 milioane euro anual (cifra avansata de Government). Împărțit la 12 luni egal sub 30 milioane lunar. Considerând ca sunt 500 mii pensionari nesimțiți și 4,5 milioane de pensionari ne-nesimțiți, ghiciți cât ar reveni, ipotetic, fiecăruia dintre ceilalți pensionari. Grosso modo circa 6 euro. 30 lei. Mare bogăție!
Trăiască Etica și Echitatea Social(ista)! Mai lipsește doar Primul Cârmaci dar ne adaptam noi!
Însă este mult mai interesant un scurt comentariu și răspunsul lui Silviu Predoiu.
Cand ti se sopteste ca ai putea fi urmatorul PM…se schimba optica.
👍😜corect, doamna.