Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul șef al DIICOT se pensionează general. Codruț Olaru merge pe linie moartă cu o pensie consistentă
Fostul șef al DIICOT se pensionează general. Codruț Olaru merge pe linie moartă cu o pensie consistentă

Fostul șef al DIICOT se pensionează general. Codruț Olaru merge pe linie moartă cu o pensie consistentă

Procurorul Codruț Olaru este ultimul magistrat care se pensionează din Consilul Superior al Magistraturii, acolo unde era membru. Pensionarea sa a venit și cu supriză din partea președintelui care l-a avansat în grad de general-maior cu două stele, semnându-i apoi și decretul de eliberare din funcție prin pensionare.

Săptămâna trecută, președintele Iohannis a semnat decretul de înaintare în grad a procurorului Codruț Olaru la trecerea acestuia în rezervă, în data de 31 decembrie 2022. După trecerea în rezervă acesta va putea ieși și din magistratură, în contextul în care se știa că dorește să iasă la pensie după mandatul din cadrul CSM.

 „Decret privind inaintarea in gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Olaru Codruț din Ministerul Apărării Naționale, la data de 31 decembrie 2022”, se arată în decretul semnat de președintele Iohannis privind trecerea în rezervă a procurorului militar, Codruț Olaru.

Modul în care Codruț Olaru a ajuns la gradul de general de brigadă cu o stea este unul controversat, în contextul în care acesta a activat în cadrul la Secției Parchetelor Militare pentru o perioadă de doar cinci luni, între luni mai și octombrie în anul 2016, perioadă în care nu a finalizat niciun dosar de urmărire penală.

Val de pensionări în CSM

Activitatea sa de procuror militar a început după data de 17 mai, atunci când președintele Iohannis semna decretul de rechemare în activitate a acestuia. Nu mai puțin de patru membri CSM, cel puțin până în acest moment, și-au depus cererile de pensionare la finalul acestui an, atunci când li se încheie și mandatul la Consiliu.

Printre aceștia se numără judecătorii Gabriela Baltag, Andrea Chiș, și procurorii Nicoleta-Margareta Ţînț și Florin Deac. Fie că este vorba de o decizie luată acum la încheierea celor șase ani la CSM sau incertitudinea privind menținerea pensiilor speciale, ultimul care să alătură acestor nume este fostul șef al DIICOT, Codruț Olaru.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: