Evenimentul Zilei > Sport > Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, „ținta” unui proces penal în Elveția
Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, „ținta” unui proces penal în Elveția

Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, „ținta” unui proces penal în Elveția

Fostul președinte FIFA, Sepp Blatter, a devenit ținta unei anchete penale ce se va desfășura în Elveția.

În vârstă de 84 de ani, elvețianul Joseph „Sepp” Blatter are din nou de-a face cu Justiția din „Țara Cantoanelor”. Blatter a fost în fruntea forului internațional de fotbal în perioada 1998-2015, iar pe finalul mandatului i s-au adus acuzații incredibile.

Acum, Sepp Blatter a devenit ținta unei anchete penale în Elveția pentru suspectarea administrării greșite a unei plăți de un milion de dolari din fonduri de fotbal. Blatter a fost anunțat de procurorii federali elvețieni că este o „persoană acuzată” în legătură cu un împrumut acordat de FIFA în 2010 Asociației de Fotbal din Trinidad și Tobago.

Fostul șef al FIFA a negat orice acuzație de infracțiune care i s-a adus, iar acum este la un pas de a fi judecat în țara sa natală.

Plata despre care se vorbește a provenit dintr-un cont FIFA la 13 aprilie 2010 și a fost fără dobândă, negarantată, care mai târziu ar fi fost transformată în „cadou”, se arată într-un document. Este cea mai recentă acuzație din investigațiile federale elvețiene și americane care au legat FIFA de plăți neregulate de care beneficiază Jack Warner, fostul său vicepreședinte din Trinidad, care luptă cu extrădarea în Statele Unite.

Warner a controlat mult timp un bloc-cheie la alegerile FIFA, până când a părăsit fotbalul, după ce a fost implicat în mituirea alegătorilor pentru a se opune lui Blatter în 2011. Doi foști înalți oficiali ai FIFA – Jérôme Valcke în calitate de secretar general și Markus Kattner în calitate de director financiar – sunt, de asemenea, numiți ca acuzați.

Sepp Blatter, președinte FIFA din 1998 până în 2015, a fost acuzat că a adus prejudicii de 3.780.000 de dolari, în urma unui contract încheiat cu Uniunea de Fotbal din Caraibe, care urma să primească dreptul de difuzare pentru Campionatele Mondiale din 2010 și 2014 pentru 600.000 de euro. În 2016, la câteva luni după ce a fost suspendat din fotbal pentru opt ani, Sepp Blatter a fost acuzat de FIFA de corupție și luare de mită, după ce a încasat bonusuri de peste 10.000.000 de euro în urma Campionatului Mondial din Brazilia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.