Apelului dat de președintele FDGR, Paul Jurgen Porr, îi îndemnă pe germanii din România să se prezinte la vot și „să voteze pentru un partid proeuropean și anume PNL, partid care a anunțat sprijin pentru Klaus Iohannis în campania electorală pentru un nou mandat la Președinția țării și este partenerul de coaliție al FDGR în consiliul județean și municipal din Sibiu”. 

FDGR recomandă tuturor membrilor și simpatizanților săi să meargă referendum și să răspundă cu DA la cele 2 întrebări. 

Liderul fostului partid al lui Klaus Iohannis și președintele PNL Sibiu au avut miercuri o întâlnire pentru a discuta parteneriatul dintre cele două formațiuni în campania electorală. 

„Este extrem de important ca votul celor care vor o Românie europeană să nu fie irosit cu susținerea unor partide și formațiuni care nu au forța să negocieze și să facă lucruri pentru România. Ca membru al familiei populare europene, PNL este partidul cu cea mai mare forță de negociere la nivelul Parlamentului European. Susținerea de astăzi a FDGR este o recunoaștere a acestei forțe și un îndemn către oameni ca aceștia să voteze PNL și să nu-și irosească votul pe diverse experimente care nu vor avea vreodată forța să negocieze pentru România”, a spus Raluca Turcan, conform comunicatului, informează digi24.ro.