Fostul ministr al Comunicaţiilor după remaniere: "De la începutul mandatului, am spus că voi încerca să vin cu soluții inteligente care să nu coste bugetul și contribuabilul"
- Otilia Matei
- 5 iulie 2016, 22:42
Marţi, 5 iulie, premierul Dacian Cioloş a anunţat o remaniere cvadruplă. Astfel, miniştrii Comunicaţiilor, Transporturilor, Educaţiei şi ministrul pentru Diaspora au fost demişi, în locul lor propunându-se: Mircea Dumitru (Educaţie), Maria Ligor (Diaspora), Sorin Buşe (Transporturi) şi Dragoş Tudorache (Comunicaţii).
Marius Bostan, fostul ministru al Comunicaţiilor și pentru Societatea Informațională a declarant într-o conferinţă de presă, imediat, după decizia premierului Cioloş, că la preluarea mandatului, a încercat că vină cu soluții inteligente care să nu coste bugetul și contribuabilul, în vederea derulării unor proiecte majore, precum Ghișeul.ro, scrie Agerpres.
'Vreau să adresez mulțumiri secretarilor de stat, directorilor, consilierilor și funcționarilor care au contribuit la tot ce am realizat până acum în această scurtă perioadă de când sunt ministru. Pe parte legislativă, după cum bine știți, am inițiat proiectul de Lege al infrastructurii de comunicații electronice, care a fost avizat de Guvern, a fost trimis către Parlament și aprobat de Parlament. Acest proiect creează cadrul reducerii costurilor pentru instalarea de rețele de comunicații, asta având rezultat direct în creșterea vitezei de internet în următorii ani. Proiectul de Lege al securității cibernetice l-am asumat la începutul mandatului meu. A fost avizat în Guvern, este la primul ministru și urmează să fie aprobat de Guvern, de CSAT și trimis către Parlament. Este foarte importantă infrastructura de comunicații. Ministerul nu are atribuții neapărat în conținutul difuzat pe internet, dar, pe partea de infrastructură, are atribuții majore (...) Așa cum am anunțat la începutul mandatului meu, am spus că voi încerca să vin cu soluții inteligente și care să nu coste bugetul și contribuabilul', a spus Bostan.
Oficialul a amintit, totodată, de stadiul proiectului Ro-Net, de situația platformei Ghișeul.ro, precum și de Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
'Una dintre problemele majore ale țării noastre este că sunt zone neacoperite, așa-zisele 'zone albe', zone defavorizate. Proiectul Ro-Net, aprobat de Uniunea Europeană, a fost într-o situație dificilă la preluarea mandatului. Am reușit deblocarea proiectului, fazarea lui, ba chiar am reușit aducerea internetului de bandă largă în 200 de comunități rurale dezavantajate din România. Mai avem 100 în construcție și până la finalul anului vor fi finalizate peste 700 de locații. Proiectul este în linie dreaptă", a susținut politicianul.