Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul lider PNL a ajuns la fundul sacului. Informații explozive
Fostul lider PNL a ajuns la fundul sacului. Informații explozive

Fostul lider PNL a ajuns la fundul sacului. Informații explozive

Alin Simota, fost lider PNL Hunedoara și unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din România se află în centrul unor noi controverse.

Alin Simota, patron al echipei de fotbal Jiul, se pare că a ajuns la sapă de lemn. Conform Spynews, Alin Simota a fost dat în judecată de o societate de recuperări creanţe, deoarece nu și-a plătit facturile.

Dat fiind faptul că magistraţii de la Judecătoria Petroşani au admis de la primul termen cererea, controversatului afacerist i-au fost blocate conturile.

Amintim că în august, 2018, Fostul vicepreședinte al PNL Hunedoara și fost patron al Clubului Sportiv Jiul Petroșani, a fost condamnat de către magistrații Tribunalului din Hunedoara, la la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate şi şantaj.

În acest dosar, Alin Simota a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care susţineau că la cererea acestuia ar fi fost executate acte de violenţă şi răpiri.

Celelalte 13 persoane sunt Constantin Cristian Litera şi Cătălin Penciuc, bodyguarzii omului de afaceri, Florin Vociu Micluţă, Silvan Cornelius Toma şi Daniel Dincă, dar şi Mihai Eminovici Ciobanu, Ioan Petru Moldovan, Mircea Mihăiţă Varodi, Florin Ioan Muntean, Gheorghe Bota, Zorin Avram, Claudiu Alin Anghelina şi Simina Mirela Pintican, fostă Litera.

Intanța a stabilit: „Contopeşte pedepsele stabilite pe fond cu pedepsele care fac obiectul sentinţei penale nr. 1387/2017 a Judecătoriei Deva şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă un spor de pedeapsă de 3 ani şi 8 luni închisoare reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 8 luni închisoare”. Dinpedeapsă  au fost scăzute perioadele executate în stare de reţinere, arest preventiv şi arest la domiciliu, de la data de 11 iunie 2013 până la data de 14 decembrie 2015 şi de la data de 25 iulie 2017 până la data de 19 decembrie 2017.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: