Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, amenință cu noi dezvăluiri
Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, amenință cu noi dezvăluiri

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, amenință cu noi dezvăluiri

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, s-a prezentat astăzi la Judecătoria Sectorului 1, în dosarul în care a fost data în judecată de Traian Băsescu, fostul președinte al României. Acțiunea a fost înregistrată pe 1 aprilie 2016. Tot în același dosar a fost dat în judecată și Florin Mihai Ghiulbenghian.

Alina Ioana Petre (fostă Magureanu): Probabil că va fi o altă amânare, se așteaptă anumite relații de la alte publicații. Nu înțeleg ce se întâmplă în acest proces. Va da, probabil, alt termen.

 

Reporter: La un moment dat, ați câștigat acest proces, cu despăgubirile.

 

Alina Ioana Petre: Nu, inițial a fost dată o amânare … nu mai știu, am atâtea procese, că nu mai știu ce s-a întâmplat în acest proces … Știu că domnul președinte cere unele despăgubiri pentru ceva ce nu a existat. Eu nu vorbesc despre dânsul, domnul fost președinte, că nu mai este președinte. Este un proces cred că de cancan, așa. Vrea să discutați despre dânsul, probabil că i-a scăzut notorietatea.

Am înțeles că se fac plângeri penale-pentru mărturie falsă pe numele celor doi martori care au fost audiați în acest proces, întrucât dânșii au precizat că în sondajele de la vremea respectivă au avut între 25 și 30 la sută șanse de a fi … nu știu, în Parlament, în Guvern, nu înțeleg exact, că n-am treabă cu politica asta. Ceea ce nu este adevărat. Și îmi vine foarte greu să cred că eu, ca persoană simplă, pot scade (n.r.-un candidat) în sondaje prin mărturiile mele, prin declarațiile mele. Să scad notorietatea, popularitatea și șansele unei părți în halul acesta, până la 4% -5%, nu știu cât au…

 

 Reporter: Și cine sunt cei vizați?

 

Alina Ioana Petre :Domnul Tomac și domnul Onaca. (n.r.-Eugen Tomac și Dorel Onaca). Chiar mă voi îndrepta împotrivă dânșilor, pentru că nu poți să vii și să minți așa în instanță, cu atâta dezinvoltură.

 

Declarațiile Alinei Petre din luna martie 2016

 

Fosta noră a primului şef al SRI de după 1990, Alina Măgureanu, a spus în faţa procurorilor DNA că Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg l-ar fi omorât pe fostul şef de cabinet a lui Blejnar, Codruţ Marta. Alina Măgureanu a povestit în faţa anchetatorilor DNA detalii despre protecţia de care beneficia Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu.

„Se discuta deschis despre protectia pe care Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu o primeau in afacerile lor din partea lui Blejnar Sorin, Comaniță Victor, din partea lui Tică Horațiu, soțul Adelei, șefa de cabinet a președintelui României, Traian Băsescu, și din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidențial și coordonatorul Centrului Național de Informații, structură din cadrul Președinției României care se ocupă cu coordonarea tuturor serviciilor secrete din România”, a afirmat Alina Petre.

 

Reacția lui Traian Băsescu

 

„Doamna a făcut o dezinformare publică pentru care o voi chema în judecată, legat de faptul că aş fi ştiut despre soarta lui Marta”, a reacţionat Traian Băsescu, în luna martie, la afirmaţiile Alinei Petre.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: