Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta nevastă a directorului APIA-Iași acuză: „Soțul meu avea o valiză cu euro și dolari în șifonier”
Fosta nevastă a directorului APIA-Iași acuză: „Soțul meu avea o valiză cu euro și dolari în șifonier”

Fosta nevastă a directorului APIA-Iași acuză: „Soțul meu avea o valiză cu euro și dolari în șifonier”

Şeful APIA Iaşi este pus în fața unor acuzații grave, aduse chiar de femeia cu care a trăit 15 ani și cu care a făcut și un copil.

De curând divorțată de Sergiu Jităreanu, directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) , Elena Font susține că în timpul căsniciei acesta ar fi bătut-o cu sălbăticie în nenumărate rânduri. Mai mult, femeia spune că deși au stat împreună peste 15 ani și au clădit o gospodărie împreună, acum riscă să fie aruncată în stradă chiar de persoana alături de care a stat atâția ani. „Eu m-am cunoscut cu Sergiu în facultate. După ce ne-am căsătorit și am făcut un copil, am stat cu chirie, după care ne-am mutat, tot în chirie, la ANL-ul din Păcurari. În aprilie 2013 am decis să cumpărăm un teren la Breazu. Deoarece noi stăteam cu chirie la ANL și nu puteam deține proprietăți imobiliare, pentru a nu avea probleme am decis împreună să trecem proprietatea din Breazu pe numele părinților lui. După ce am făcut acest pas, tatăl meu mi-a dat 2.000 de euro, iar George, pentru că avea salariul mai mare, a făcut un împrumut bancar, la care am fost și eu garant. Împrumutul a fost de 30.000 lei, iar cu acești bani ne-am apucat să ridicăm casa. În tot acest timp, noi am stat în apartamentul din Păcurari. M-a determinat să trec și apartamentul pe numele lui”, a declarat Elena Font, fosta soție a directorului APIA.


Foto: Elena Font susţine că acestea sunt urmele ultimei bătăi, pentru care şi-a scos certifi cat medico-legal (faximil) FOTO: BZI.RO


Băgată în spital

Calvarul Elenei avea să înceapă la finalul anului 2013. De atunci, povestește femeia, George Jităreanu ar fi început să o snopească în bătaie. „Anul trecut, în luna ianuarie, m-a bătut, mi-a fisurat timpanul drept și am ajuns la Spitalul CFR, unde am stat o săptămână pentru a face infiltrații. După ce m-am vindecat, am ajuns acasă, iar el s-a comportat frumos cu mine până pe 13 februarie 2015. La această dată a băut cu un vecin, la boxă. Eu făceam mâncare pentru că vroiam să fac o pomenire pentru mătușa fostului soț. Împlinea 25 de ani de când a decedat. Beat fiind, a intrat în casă și mi-a reproșat că am fost la APIA și am făcut scandal. Eu recunosc că m-am dus la APIA, fiind în concediu medical, și am dus toate lucrurile care mi le-a făcut cadou și le-am pus pe masa de la intrare. Pe motiv că am umilit o doamnă de acolo, soțul meu a venit și m-a bătut. Mi-a tras o palmă de am leșinat. Am declarat la Secția 2 că am fost bătută”, a mai adăugat Elena Font.


Foto: Certificatul medico-legal al Elenei Font


Cearta de la avere

Cei doi soți au pus punct relației pe 10 aprilie 2014. Odată divorțați, între cei doi a existat o convenție verbală. Potrivit Elenei Font, aceasta urma să se ocupe de construcția casei din Breazu, iar el de apartamentul din Păcurari: „Am renunțat în favoarea lui la ANL și la copil. George avea venituri mult mai mari. Eu rămăsesem acum fără nimic. Ulterior, mi-a expirat buletinul și a trebuit să apelez la el pentru a mă lua în spațiu. În urma divorțului, eu nu am mai rămas cu nimic. Nu vrea să facă partaj, să-mi dea partea mea de bani pe care i-am investit în casă. Nici autoturismul Dacia Logan nu vrea să mi-l lase. I-am propus ca o zi să-l folosească el, iar o zi eu. Nici așa nu a acceptat. Mai mult, a schimbat yala la casă și a început să mă amenințe că mă dă afară din Iași. Eu nu am niciun drept”.


Foto: Vila celor doi foşti soţi


Pe 18 august, aceasta și-a surprins fostul soț în timp ce încărca lucrurile din apartamentul din Păcurari în autoturism. Pentru a-l împiedica, femeia s-a pus pe capota mașinii, însă fără succes: „Am sunat la Poliție, dar fără rezultat. M-am pus pe capota mașinii și el a dat să plece. De frică să nu mă omoare, am fost nevoită să mă feresc”.

Ancheta DNA

Fosta soție a directorului executiv al APIA mai susține că, în luna iunie 2015, George Jităreanu „avea în dulap o valiză cu euro și dolari, a căror proveniență acesta a refuzat să-i spună”. În plus, aceasta a mai dezvăluit că DNA a demarat o anchetă care- l vizează pe Sergiu Jităreanu. Mai precis, modul în care acesta și-a construit vila din comuna Rediu. Potrivit unei sesizări care ar fi ajuns la DNA Iași, vila ar fi fost ridicată cu fonduri obținute de la unele persoane care ar fi plătit să fie promovate pe funcții în cadrul APIA Iași. „A spus că e mai bine să nu figureze datele lui la casele de schimb valutar, așa că o trimitea de fiecare dată pe o vecină. Nu știu de unde avea acei bani. În anul 2015, când DNA a făcut controale la APIA m-a acuzat pe mine că am făcut sesizarea și că să am grijă ce o să spun atunci când mă vor chema la audieri. Eu nu am făcut nicio sesizare”, și-a mai amintit Elena.


Foto: Sergiu Jităreanu spune că fosta lui soţie are nevoie de un psihiatru


Reacția fostului soț

Contactat de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IAȘI, George Jităreanu nu a recunoscut nici una din acuzațiile pe care i le aduce fosta soție. Acesta susține că fosta soție ar avea probleme psihice. „Nu este adevărat nimic. Dacă eram o fire violentă credeți că băiatul ar fi acceptat să stea cu mine? Nu știu cine a bătut-o. De ce nu vrea copilul să stea cu ea? Ea are mai multe internări la Socola. Noi am încercat să o ajutăm. Când nu-și ia medicamentele începe să aibă viziuni. Dacă vreți să o ajutați, recomandați-i un psihiatru bun. Ea nu a contribuit cu niciun ban la casă. Este ridicată de mine și părinții mei. Nici varianta cu banii nu este adevărată. Este foarte ușor să denigrezi o persoană care a muncit foarte mult să ajungă sus”, a precizat George Jităreanu, directorul executiv APIA. După toate acestea, Elena Font susține că nu-și dorește altceva decât să i se dea suma de bani investită în casă și autoturism și să fie lăsată să-