Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta amantă și impresarul lui Nicolae Guță își puneau oamenii să tâlhărească trafi canții de migranți și țigări
Fosta amantă și impresarul lui Nicolae Guță își puneau oamenii să tâlhărească trafi canții de migranți și țigări

Fosta amantă și impresarul lui Nicolae Guță își puneau oamenii să tâlhărească trafi canții de migranți și țigări

Ion a lu’ Petrișor și Sorina, regina treningurilor scumpe, au fost ridicați de procurorii DIICOT

Sorina – manelista în trening – și „Jupânul number one”, adică una din fostele iubite și impresarul lui Nicolae Guță, au fost „călcați”, marți dimineață, de mascați. Procurori DIICOT şi ofiţeri de la Poliţia Capitalei au descins, în 18 percheziţii din Bucureşti, Ilfov şi Timiş, pentru destructurarea unei rețele specializate în săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie în formă calificată, şantaj, furt calificat, înşelăciune, mărturie mincinoasă şi contrabandă cu ţigarete.

Potrivit DIICOT, grupul, constituit în mai 2016, era condus de patru persoane, iar prejudiciul e de 150.000 de euro, conform estimărilor de până acum. Surele EVZ arată că în „vârful piramidei” s-ar afla „Jupânul number one” Paul Iova, cunoscut drept Ion a lu’ Petrişor sau „Regele maneliştilor”, impresarul lui Guță dar și al altor maneliști, lider al lumii interlope din Sectorul 3 și unul din organizatorii „Miss Piranda”. Pe numele său Tribunalul Suceava a emis deja o sentință care-l trimite șapte ani după gratii, pentru contrabandă cu ţigări şi trafic de droguri. Cauza s-a judecat însă doar la prima instanță.

De numele lui Nicolae Guță se leagă și persoana vizitată de mascați la Timișoara, în timpul perchezițiilor menite să aducă în fața procurorilor pe cei 19 suspecți. Manelista obsedată de treninguri scumpe, Sorina Șerban, nimeni alta decât una din primele amante ale lui Guță, la începutul carierei sale (n.r. Cei doi au fost șapte ani împreună, începând cu 1998.), face și ea parte din rețeaua condusă de Petrișor.

„Locotenenții” lui Petrișor jefuiau contrabandiștii, ca să le vândă marfa

Conform DIICOT, din toamna anului 2016, în cadrul grupului „au fost atrase şi alte persoane, fiecare membru având sarcini şi roluri prestabilite”.

Liderul grupării a planificat comiterea de noi infracțiuni (contrabandă, contrabandă asimilată şi trafic de migranţi), acesta punând la cale trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Bulgaria şi România a mai multor persoane, precum şi procurarea şi comercializarea de ţigări netimbrate. „Cercetările efectuate au relevat că gruparea infracţională era organizată în baza principiului subordonării ierarhice, decizia comiterii unei infracţiuni aparţinând de fiecare dată liderului grupului care stabilea participanţii la săvârşirea faptei şi rolul, în detaliu, al fiecăruia dintre ei”, transmite DIICOT.

Au fost cazuri când membrii grupării au tâlhărit alți contrabandiști, furându-le marfa, mizând pe imposibilitatea acestora de a reclama furtul unor bunuri deţinute ilegal. Pe acest nou palier, alături de români, activau bulgari, sârbi și ucraineni, cu toții racolați de Petrișor.

La indicaţiile liderului, membrii grupării urmăreau victimele și familiile lor, le montau dispozitive de urmărire pe mașini, după care fie le șantajau, fie dădeau jafuri când nimeni nu era acasă, sau tâlhăreau persoanele

Ion a lu’ Petrișor, „glorie” a lumii interlope încă din anii ’90

Ion a lu’ Petrișor, pe numele său adevărat Paul Iova, este unul dintre cei mai cunoscuți lideri bucureșteni ai lumii interlope. A devenit cunoscut la mijlocul anilor ’90, în plin scandal al banilor împrumutați de la cămătari de afaceristul Alexandru Răducanu și Cătălin Botezatu. După un timp s-a lansat în lumea impresarilor de manele, impunându-se ca organizator al concursurilor „Miss Piranda”, multe dintre ele presărate de certuri violente, „țigăneli”, cum li se spune printre spoitori, neam din care provine și Petrișor. A fost arestat pentru o tâlhărie, dar deja „festivalul” apusese. Ion s-a orientat spre spectacolele de manele, principalul său client fiind Nicolae Guță. În timpul campaniei electorale pentru prezidențialele din 2009, a lansat câteva videoclipuri în favoarea cîștigătorului.


FOTO: Paul Iova zis și Ion a lu’ Petrișor FOTO: EVZAcum este condamnat pe fond la 7 ani de închisoare, într-un dosar de crimă organizată.