Ionuț Costea a condus EximBank în perioada 2009-2012, unde încasa o sumă frumoasă de bani, care îi adusese titulatura, în 2011, de cel mai bine plătit om din România, conform RISE Project. Numele lui a revenit pe primele pagini ale ziarelor, în 2014, în marele scandal Panama Papers.

Pe listele celor care aleseseră să își ducă banii într-un cont off-shore figurează și Costea, cumnatul fostului lider PSD Mircea Geoană.

În 2014, o sursă anonimă a reușit să acceseze și să distribuie 11,5 milioane de documente aparținând firmei de consultanță corporativă Mossack Fonseca, arătând cum persoane foarte bogate reușeau să evite taxele din statele lor prin serviciile de off-shore care existau în mai multe paradisuri fiscale. Dezvăluirile au atras după sine acuzații de fraudă, spălare de bani, evaziune fiscală și o furie generală a opiniei publice, în toată lumea.

DNA a făcut percheziții și la locuința fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu. Sursele apropiate anchetei susţin că este vorba despre o anchetă privind activitatea unei firme cu profil medical.               

Se pare că societatea i-ar aparţine lui Sorin Boureanu, fratele fostului deputat Cristian Boureanu, Sebastian Vlădescu având legătură cu această firmă, scrie Mediafax.

Sebastian Vlădescu a fost ministru de Finanţe în Cabinetul Tăriceanu, din august 2005 până în aprilie 2007, când a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şase luni mai târziu fiind eliberat din funcţie la cerere.