Evenimentul Zilei > Social > Au început înscrierile la Forumul Persoanelor care trăiesc cu HIV
Au început înscrierile la Forumul Persoanelor care trăiesc cu HIV

Au început înscrierile la Forumul Persoanelor care trăiesc cu HIV

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate (UNOPA) de HIV organizează a 15-a ediție a Forumului Național PLHIV, în perioada 16-17 mai, în București. Unul dintre principalele obiective ale acestui eveniment destinat persoanelor seropozitive, este acela de informare a persoanelor infectate și afectate de HIV/SIDA cu privire la implicațiile medicale și sociale ale acestei infecții în România.

De asemenea, un alt obiectiv al forumului este și identificarea de persoane care doresc să devină activiști sau să se implice în asociațiile de persoane seropozitive, dar și cunoașterea nevoilor acestor persoane pentru ca activitatea UNOPA să rămână relevantă grupului pe care îl reprezintă. În cadrul evenimentului se vor aborda tematici din perspectiva evoluției lor în viitor, ce implică viața cu HIV după aflarea diagnosticului, ce se întâmplă cu viața personală și profesională, dar vor fi abordate tematici și la nivel macro, de exemplu ce se întâmplă cu tratamentul ARV, care sunt tendințele în managementul infecției cu HIV.

Înscrierile la acest eveniment se pot face până pe 3 mai, accesând link-ul AICI

Amintim că UNOPA organizează săptămânal grupul de suport ”Togheter”, destinat persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA. Principalele obiective ale acestui grup sunt: Conștientizarea resurselor interioare și exterioare, stimularea potențialului creativ în vederea mobilizării, încurajarea comunicării asertive, învățarea unor strategii sănătoase de a face față provocărilor, dar vor învăța și despre stigmatizare și discriminare, precum și care ar trebui să fie relația cu medicul și aderența la tratament.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: