De ce mor italienii după carnea de sturz. Braconierul Fortunato a împuşcat sute de păsări în Lugoj. SECRETUL ACESTEI PĂSĂRI

De ce mor italienii după carnea de sturz. Braconierul Fortunato a împuşcat sute de păsări în Lugoj. SECRETUL ACESTEI PĂSĂRI

Prins după ce a împuşcat sturzi a căror valoare trecea de 10.000 de euro, un cetăţean italian a fost trimis în judecată săptămâna aceasta la Judecătoria Lugoj. Braconierul a fost descoperit de poliţişti la finele lunii august, în timp ce ieşise la vânătoare fără autorizaţie.

Filippetto Fortunato plănuia să se înfrupte din păsări împreună cu amicii săi.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus trimiterea în judecată a italianului Filippetto Fortunato pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic. "Pe 29 august, poliţiştii Secţiei 5 Belinţ şi ai Serviciului Arme din cadrul IPJ Timiş au efectuat o acţiune de control pe fondul de vânătoare din localitate, ocazie cu care au fost depistate patru persoane care practicau vânătoarea, respectiv un cetăţean român şi trei cetăţeni italieni. La faţa locului au fost găsite un număr de 138 păsări împuşcate din specia sturz. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 10.350 euro", arată procurorul de caz în rechizitoriu. Ancheta a stabilit că toţi sturzii erau ai lui Fortunato, iar acesta intenţiona să îi transporte, în recipiente frigorifice, în Italia, unde urma să îi congeleze şi să îi folosească pentru propriul consum.

Carnea de sturz, spun cunoscătorii, este considerată o delicatesă încă din timpul Imperiului Roman. Romanii spuneau că nimic nu se compară cu un sturz gras. Sturzii în bucătărie au fost consideraţi speciali şi în Evul Mediu. Îi cereau în meniu mercenarii, ca să prindă puteri. Acum, vânătorii se laudă că această carne are aproprietăţi afrodisiace, şi că friptura de sturz nu numai că aduce cea mai fină carne de pasăre de la noi, dar aceasta este perfectă pentru o cină romantică, înlocuind cu succes scoicile şi vinul roşu.  

Ne puteți urmări și pe Google News