Forțele speciale americane testează armuri de luptă ușoare

Forțele speciale americane testează armuri de luptă ușoare

Este vorba de materiale fabricate din polietilenă specială, ușoare și rezistente

În 2013, US Operations Command a prezentat programul TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) , care avea ca scop dezvoltarea unui echipament de luptă „revoluționar” demn de Iron Man, super-eroul din studiourile Marvel.

Era vorba despre un fel de exoschelet (care crește rezistența fizică umană), sisteme informatice și comunicare de ultimă generație, senzori pentru a asigura o supraveghere medicală constantă a combatanților și o armă compusă din fluide magneto-reologice, permițând trecerea la starea solidă în câteva milisecunde.

Abia în februarie 2019, US Operations Command a admis că proiectul a fost prea ambițios.

Ne puteți urmări și pe Google News

„TALOS, nu va fi Iron Man. Vom continua să analizăm toate aceste lucruri ”, a explicat James H. Smith, ofițerul de achiziții al forțelor speciale din SUA.

Asta înseamnă că subsistemele programului TALOS vor continua să fie studiate.

Astfel, conform informațiilor confidențiale colectate de site-ul Task and Purpose, Forțele Speciale din SUA testează în prezent armuri de luptă din polietilenă, ușoare, oferind protecție împotriva focului armelor de calibru mic, pentru peste 44% din suprafața corporală, față de 19 % cât oferă vestele anti-glonț „clasice”, cum ar fi Modular Scalable Vest a US Army.

În plus, această armură ușoară de luptă cântărește cu 1,4 kg mai puțin decât protecția balistică standard.

Și se află în curs de „evaluare în luptă de către unitățile Forțelor Speciale pe teren”, a declarat, citat de Opex 360, comandantul de fregată Tim Hawkins, purtătorul de cuvânt al US Operations Command.

În ceea ce privește materialul utilizat pentru această armură, este vorba de polietilenă cu masă molară foarte mare , care a făcut deja obiectul unor cercetări în cadrul proiectului unei căști de luptă experimentală care, realizată din acest material, oferă o protecție cu 40% mai mare decât modelele aflate în serviciu.

În septembrie, Oficiul de Cercetare al Armatei a anunțat că a dezvoltat un material plastic de 14 ori mai puternic și de 8 ori mai ușor decât oțelul, datorită unui nou material pe bază de polietilenă modulabilă.