Ford închide fabrica din Belgia

Ford închide fabrica din Belgia

Producătorul auto american Ford Motor Co ar putea anunţa azi sindicatele că îşi va închide fabrica din oraşul belgian Genk, unde lucrează 4.300 de angajaţi, într-o încercare de a-şi reduce pierderile din Europa, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Ford a convocat reprezentanţii angajaţilor la o întâlnire cu directorii europeni, fără a anunţa tema reuniunii, susţin sindicatele. Directorii Ford Europa, inclusiv directorul general Stephen Odell, urmează să se întâlnească apoi cu reprezentanţii guvernului regional flamand, la Bruxelles.

La fabrica Ford din oraşul Genk (estul Belgiei) se produc modelele de clasă medie Mondeo şi Galaxy precum şi minivanurile S-MAX. Conform unor surse anonime, compania americană se pregăteşte să închidă fabrica şi să producă în altă parte următoarea generaţie de Ford Mondeo.

Dacă închiderea fabricii din Genk se confirmă, aceasta va fi a doua uzină belgiană închisă în ultimii doi ani, după ce producătorul auto american General Motors a renunţat la fabrica din Antwerp. Şi alţi producători auto au făcut la fel Pierderile înregistrate de Ford în Europa au sporit speculaţiile conform cărora se va alătura altor producători auto, cum ar fi PSA Peugeot Citroen şi Opel, divizie a General Motors, în anunţarea închiderii unor fabrici importante.

Ne puteți urmări și pe Google News

Producătorul auto american Ford Motor intenţionează să reducă "câteva sute" de locuri de muncă în Europa din cauza scăderii vânzărilor în regiune, a anunţat luna trecută Ute Mundolf, purtător de cuvânt al Ford în Germania. Compania americană se aşteaptă să înregistreze anul acesta pierderi de peste un miliard de dolari în Europa deşi vrea să facă investiţii pentru a-şi majora cota de piaţă.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.