Fonduri europene pentru turismul rural

Fonduri europene pentru turismul rural

Banii se pot obţine pentru construcţia de pensiuni noi sau modernizarea celor existente. Solicitanţii trebuie să respecte o condiţie: să păstreze specificul local.

Microîntreprinderile, persoanele fizice care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se înregistreze cel puţin ca persoană fizică autorizată, comunele prin reprezentanţii locali şi ONG-urile pot solicita finanţare europeană pentru dezvoltarea turismului rural, scrie revista "Ca pital".

În cazul investiţiilor în structuri de primire turistică, altele decât cele agroturistice, se pot obţine fonduri nerambursabile dacă nivelul de confort şi calitate a serviciilor propuse prin proiect atinge standardul de minimum trei margarete/stele. Cât priveşte investiţiile în structuri de primire agroturistice, nivelul minim de confort trebuie să fie de o margaretă.

Solicitanţii pot primi fi nanţare nerambursabilă de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile generatoare de profit; în acest caz nu se va depăşi suma de 70.000 de euro/ proiect. Pentru alte tipuri de investiţii în turismul rural, cofinanţarea este de 50% (maximum 200.000 de euro/proiect).

În ceea ce priveşte investiţiile în interes public negeneratoare de profit, intensitatea sprijinului este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi valoarea de 200.000 de euro/proiect.

Programul se derulează prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi se adresează celor care au în vedere următoarele genuri de investiţii: construcţia, modernizarea şi dotarea structurilor de primire turistică cu până la 15 camere; unităţi de alimentaţie; investiţii în infrastructura de agrement precum spaţii de campare, ştranduri şi piscine; amenajarea de marcaje turistice etc.

1,5 milioane de euro este plafonul maxim eligibil al unei investiţii de acest gen pentru care se solicită fonduri nerambursabile

Ne puteți urmări și pe Google News