Fondul necesar pentru tratamentul lui Şerban Ionescu a fost suplimentat de Guvern

Fondul necesar pentru tratamentul lui Şerban Ionescu a fost suplimentat de Guvern

Ministrul sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a declarat astăzi că guvernul a suplimentat fondul pentru tratament în străinătate cu suma necesară pentru tratarea actorului Şerban Ionescu, spunând că în acest moment nu există liste de aşteptare pentru astfel de tratamente.

Cepoi a spus, la lansarea raportului “Venituri şi cheltuieli în sănătate", că s-a luat decizia ca Şerban Ionescu să fie transferat la o clinică din străinătate pentru că actorul are două diagnostice, iar în ţară nu există posibilitatea să se facă investigaţii şi precizări suplimentare privind diagnosticul.

"Este un caz cu care nu ne-am mai întâlnit, nu are precizat un diagnostic. Se vor continua investigaţiile şi va fi trimis în străinătate într-una din cele trei clinici care vor participa la licitaţie", a precizat ministrul sănătăţii.

Cepoi a mai afirmat că s-a constituit o comisie pluridisciplinară care îl va consulta zilele acestea pe actor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în şedinţa de Guvern s-a decis suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii în vederea acordării unui tratament medical în străinătate pentru actorul Şerban Ionescu.

“A fost un angajament al meu personal faţă de o situaţie extrem de dificilă a domnului Şerban Ionescu", a afirmat Ponta la Palatul Victoria.

În vara anului 2011, actorul Şerban Ionescu a fost diagnosticat cu boala Lyme, după ce a fost muşcat de o căpuşă, starea lui medicală fiind gravă.