Fondatorul Spotify, declarații bizare despre Mark Zuckerberg. Cum a fost păcălit publicul

Mark Zuckerberg / Sursa foto: arhivă EVZ

Fondatorul Spotify, Daniel Ek, a declarat pentru Forbes că personalitatea lui Zuckerberg a variat de când acesta a fondat Facebook, pe vremea când era student la Harvard.

Fondatorul Spotify, care îl cunoaște pe șeful Meta de ani de zile, a adăugat că vorbește pe baza evaluării sale privind percepția publicului asupra lui Zuckerberg, și nu pe baza propriei sale opinii.

Miliardarul suedez a declarat pentru revistă că lumea l-a cunoscut pentru prima dată pe „The Social Network Mark”, o personalitate care se bazează pe portretul lui Jessie Eisenberg în „The Social Network”. Eisenberg l-a interpretat pe Zuckerberg ca pe un geniu arogant în filmul premiat cu Oscar.

Ek a pus bazele unei afaceri de miliarde. foto: Twitter

În continuare, Ek a adăugat că lumea a ajuns să-l cunoască pe „Cambridge Analytica Mark sau pe „Mark cel rău””. Ek s-a referit probabil la scandalul Cambridge Analytica din 2018, în care Facebook a fost acuzată că a permis ca datele a milioane de utilizatori să fie accesate în mod necorespunzător de către firma de analiză a datelor politice.

Fondatorul Spotify, despre Mark Zuckerberg

Ulterior, Zuckerberg și-a asumat responsabilitatea pentru acea „scurgere de informații”. „Eu am înființat Facebook și, la sfârșitul zilei, sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe platforma noastră. Vreau să fac cu seriozitate ceea ce este necesar pentru a ne proteja comunitatea”, a scris Zuckerberg într-o postare pe Facebook în martie 2018.

Ek a declarat pentru Forbes că Zuckerberg-ul de astăzi este foarte diferit de ultimele două versiuni. „Este mult mai autentic în persoana sa publică. A învățat multe în ultimii ani și are un nou foc în stomac”, a spus Ek. „Și-a dat seama că trebuie să acționeze în mod responsabil pentru că are această platformă enormă”.

Cu toate acestea, Ek a precizat pentru revistă că încă mai sunt prezente vestigii ale unor versiuni mai vechi. „Mai există părți din vechiul Mark, părți care pariază pe lucruri despre care toată lumea spune că nu vor funcționa niciodată”, a adăugat Ek.

Problemele prin care a trecut fondatorul Meta

CEO-ul Meta a trecut printr-o călătorie tumultuoasă în ultimii ani. Zuckerberg a băgat 40 de miliarde de dolari în pariul său pe metavers și a trebuit să se confrunte și cu apariția unor noi concurenți precum TikTok. Zuckerberg a vorbit anul trecut cu prezentatorul de podcast Joe Rogan despre presiunile cu care s-a confruntat la conducerea Meta.

„Este aproape ca și cum în fiecare zi te trezești și ești, parcă, lovit în stomac”, i-a spus Zuckerberg lui Rogan. „Acum trebuie să mă duc să mă resetez și să fiu capabil să fiu productiv și să nu fiu stresat din cauza asta”.

În februarie, Zuckerberg a anunțat că 2023 va fi „anul eficienței” pentru Meta. Anunțul a fost făcut după ce Meta a concediat peste 11.000 de angajați în noiembrie 2022. Inițiativa a părut să dea roade atunci când Meta a înregistrat venituri de 32 de miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului, o creștere de 11% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Zuckerberg pare să fi găsit timp și pentru a se antrena. Miliardarul a adunat medalii în timp ce participa la meciuri de jiu-jitsu.

Ek a declarat pentru Forbes că interesul lui Zuckerberg pentru artele marțiale înseamnă că Zuckerberg a îmbrățișat acum o „viziune marțială a lumii”, atât pentru el, cât și pentru compania sa. „Când intri într-o competiție, nu te lupți cu o altă persoană, ci cu tine însuți, nu-i așa?”. a declarat Ek pentru revistă. „Încerci doar să fii o versiune mai bună a ta”.

sursa: businessinsider.com