Interzise în străinătate, prezente în magazinele din România. Produsele sunt peste tot

Interzise în străinătate, prezente în magazinele din România. Produsele sunt peste totElveția interzice Foie Gras. Sursa Foto - Dreamstime

Motivele pentru care unele produse sunt interzise: oul de ciocolată cu surpriză, foie gras și semințele de mac.

Foie gras și ouăle de ciocolată se pot găsi în România.

Țara noastră are pe piață o serie de produse care nu sunt permise în alte țări, din motive de siguranță, sănătate sau religie.

Unele dintre aceste produse sunt foarte populare, mai ales printre copii, dar pot prezenta riscuri pentru consumatori.

Oul de ciocolată, interzis în cea mai democratică țară

Un exemplu este oul de ciocolată cu surpriză, care este interzis în SUA, deoarece piesele din plastic din interior pot fi înghițite de copii și pot provoca sufocare.

Un alt produs care este interzis în Singapore este guma de mestecat, deoarece autoritățile consideră că este o sursă de poluare și degradare a spațiului public.

Singura excepție este guma de mestecat cu efect terapeutic, cum ar fi cea pentru renunțarea la fumat.

sursa foto: Moruzx | Dreamstime.com

Foie gras, interzis în Germania, dar se poate găsi în România

Semințele de mac sunt, de asemenea, interzise în unele țări musulmane, cum ar fi Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Singapore și Taiwan, deoarece sunt asociate cu producția de droguri, precum heroina, și contravin Legii Narcoticelor.

Foie gras de rață și gâscă este un alt aliment care este interzis în unele țări, cum ar fi Germania, Elveția, India și California, deoarece este considerat un produs de cruzime față de animale, care sunt hrăniți forțat pentru a avea ficatul mărit.

Laptele crud este, de asemenea, interzis în multe țări, cum ar fi Canada, Scoția, Australia și 20 de state din SUA, deoarece poate conține agenți patogeni, care pot cauza boli grave, cum ar fi salmonela, listeria sau E. coli, potrivit Antena 3.

Foaie Gras, interzis în Elveția

Cele două petiții susțin interzicerea importului de produse rezultate de pe urma maltratării animalelor.

Produsele în cauză sunt interzise să fie fabricate în Elveția sau „importate în masă”, după cum a subliniat joi Swiss Animal Alliance (AAS), care a lansat inițiativele în iunie 2022.

Potrivit cifrelor , 350 de tone de blană ajung în Elveția în fiecare an, jumătate din China „unde abuzul asupra animalelor se desfășoară zilnic”. Pentru Foie gras importurile ajung la 200 de tone, pentru un produs care necesită „hrănirea forțată a sute de mii de animale”.

Ne puteți urmări și pe Google News