Evenimentul Zilei > International > Focul de la Catedrala din Nantes a fost pus intenționat! Suspectul se află în arestul Poliției!
Focul de la Catedrala din Nantes a fost pus intenționat! Suspectul se află în arestul Poliției!

Focul de la Catedrala din Nantes a fost pus intenționat! Suspectul se află în arestul Poliției!

După nici 24 de ore de la incendiul care a mistuit o parte din Catedrala din Nantes, polițiștii din oraș au prins un suspect.

Acesta este un bărbat din Rwanda, care are 39 de ani și care a fost deja arestat. Suspectul lucra la biserică și a fost ultima persoana care a plecat din catedrală, în cursul zilei de vineri. Bărbatul avea viza de muncă expirată și lucra la catedrală, unde era un fel de om de serviciu. El este acuzat că a aprins incendiul după care s-a dus liniștit acasă de unde a fost ridicat de polițiști.

De altfel, procurorul regiunii Nantes, Pierre Sennes susține că autorul a aprins trei focuri în interiorul catedralei. Potrivit procurorului Pierre Sennes, în interiorul catedralei au fost observate trei focare, unul la nivelul marii orgi, unul la dreapta şi altul la stânga naosului, fapt ce arată că este vorba despre o mână criminală. ”Poliția Națională și un expert în incendii va lămuri ce a fost la catedrală. Dar când vedem trei focare separate, suntem siguri ca avem de a face cu o mână criminală”, a spus procurorul.

Flăcările au distrus mai multe vitralii dar și orga cea mare din catedrala Saint-Pierre-et-Saint-Paul, care datează din secolul al XV-lea. Șeful local al pompierilor a spus că incendiul din Nantes nu poate fi comparat cu focul care a mistit Catedrala Notre Dame din Paris, deoarece acesta a fost stins repede. „Daunele sunt concentrate asupra orgii, care pare a fi complet distrusă. Platforma pe care este situată orga este foarte instabilă și riscă să se prăbușească”, a declarat Laurent Ferlay, șeful pompierilor.

Catedrala din Nantes a mai fost avariată de incendii majore. Unul dintre acestea a pornit în vara anului 1944 când biserica a fost distrusă de un bombardament aliat. Apoi în 1972 acoperișul său a fost distrus în mare parte, fiind reconstruită 13 ani mai târziu, cu o structură de beton care înlocuiește acoperișul din lemn.

Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani, finalizată în 1891. Este clasată monument istoric din 1862. Ea a mai fost afectată de un incendiu, în ianuarie 1972, şi a fost redeschisă abia după 13 ani de lucrări.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: