Evenimentul Zilei > Social > Foarte important: S-a schimbat tot! Ce trebuie să faci pentru șomajul tehnic
Foarte important: S-a schimbat tot! Ce trebuie să faci pentru șomajul tehnic

Foarte important: S-a schimbat tot! Ce trebuie să faci pentru șomajul tehnic

Începând de vineri, 1 mai, chiar de Ziua Internațională a Muncii, se pot depune documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, potrivit Ministerului Muncii.

Documentele vor fi transmis prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Ministerul Muncii informează că transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Ministerul Muncii menționează că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Ageția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: