Florin Piersic împlineşte azi 75 de ani

Florin Piersic împlineşte azi 75 de ani

Florin Piersic, îmbrăcat ca personajul care l-a făcut celebru în anii ’80, a participat aseară, în prezenţa a sute de clujeni, la deschiderea cinematografului ce îi poartă numele.

Actorul Florin Piersic şi-a făcut aseară o intrare spectaculoasă la inaugurarea cinematografului care-i poartă numele din centrul oraşului Cluj-Napoca. Piersic, călare pe un cal din rasa grea belgiană, i-a dat din nou viaţă personajului "Mărgelatu", cel care l-a făcut celebru în anii ´80.

Un mic incident

Sute de clujeni s-au adunat aseară în faţa Cinematografului "Florin Piersic" pentru a-l aplauda pe unul dintre cei mai iubiţi actori români, cu doar o zi înainte ca Florin Piersic să împlinească vârsta de 75 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cauza publicului foarte numeros, calul pe care se afla actorul a devenit destul de iritat la un moment dat, rotindu-se de mai multe ori în loc, şi aproape că l-a răsturnat pe Florin Piersic din şa. Actorul a reuşit însă să-l strunească la timp, arătându-le admiratorilor că nu şi-a pierdut îndemânarea de la 40 de ani, când a turnat filmele din seria "Mărgelatu".

"Am ajuns la 80 de ani călare pe măgar", a spus în glumă celebrul actor, după care a dezvelit sigla cinematografului “Florin Piersic".

Regretă doar trecerea anilor

Actorul le-a mai povestit celor prezenţi şi faptul că era cât pe ce să se nască într-un cinematograf. "Mi-aş fi dorit ca tatăl meu, Ştefan Piersic, şi cu mama mea, Vera Piersic, să fie azi în faţa cinematografului şi să-şi aducă aminte că în data de 27 ianuarie 1936 erau la filmul Tarzan, care rula la cinematograful Central, acum e Casa Armatei. Când filmul era aproape gata mama a spus: "Ştefane cred că nasc". M-am născut într-un cinematograf şi acum un cinematograf îmi va purta numele", a declarat Florin Piersic.

Întrebat dacă are vreun regerat, Florin Piersic a răspuns destul de scurt, contrar felului său caracteristic: "Doar trecerea anilor. Nu îmi vine să cred că împlinesc 75 de ani. Unde au trecut anii ăştia. Eu sunt actorul care am jucat luni, marţi, miercuri şi joi roluri grele. Au trecut anii ăştia ca o răsuflare".

Astăzi, cu ocazia zilei de naştere a marelui actor, clujenii vor putea viziona toată ziua, gratuit, mai multe filme din seria "Mărgelatu".

Investiţie de 2,2 milioane de euro

Fostul Cinema Republica, în prezent "Florin Piersic" a fost modernizat cu suma de 2,2 milioane de euro. Pe lângă mobilierul modern, spectatorii vor beneficia şi de un sistem de sunet de ultimă generaţie Dolby Digital, precum şi posibilitatea de a viziona filme 3D.

În holul cinematografului va funcţiona o cafenea, care se va numi "La Mărgelatu", iar casa de bilete a fost reamplasată într-un loc uşor accesibil publicului. Vechiul cinematograf a intrat într-un con de umbră după ce în Cluj-Napoca au fost construite două mall-uri unde există şi săli de cinema moderne. Astfel, deşi biletele sunt cu 50% mai ieftine, clujenii au renunţat să mai meargă la film în cinematografele construite înainte de 1989.

"M-am născut într-un cinematograf şi acum un cinematograf îmi va purta numele.", FLORIN PIERSIC, actor