Evenimentul Zilei > Sport > Florin Niţă a bătut, până la urmă, palma cu Sparta Praga
Florin Niţă a bătut, până la urmă, palma cu Sparta Praga

Florin Niţă a bătut, până la urmă, palma cu Sparta Praga

Chiar dacă a ezitat, pentru câteva zile, să îşi pună semnătura pe un nou contract cu Sparta Praga, Florin Niţă a bătut, până la urmă, palma cu şefii formaţiei din capitala Cehiei.

Florin Niţă a acceptat propunerea venită dispre conducerea grupării alb – vişinii şi va mai evolua pentru încă două sezoane, pentru trupa pregătită de tehnicianul Pavel Vrba. Experimentatul goalkeeper în vârstă de 33 de ani a ajuns la Sparta, în iarna lui 2018 şi a bifat, de atunci, şaptezeci şi cinci de apariţii în tricoul alb – vişiniu, în toate competiţiile.   

„Florin Niţă rămâne în continuare spartan. Portarul român şi-a prelungit contractul până în vara lui 2023. Suntem bucuroşi să îl avem la echipă pe Florin” au anunţat luni seară, şefii Spartei, pe pagina oficială a clubului. 

Florin Niţă a aşteptat aprobarea familiei

Noul număr unu din poarta naţionalei României şi-a luat mai mult timp de răgaz înainte de a finaliza înţelegerea cu Sparta. Niţă recunoaşte că s-a consultat, în această perioadă, cu familia şi e bucuros că îşi va continua aventura de la trupa cehă.     

„Este un pas important pentru mine şi pentru familia mea. Sper că voi continua prestaţiile bune. Am luat această decizie de a semna doar după ce m-am consultat cu familia. Sunt foarte bucuros că voi rămâne la Sparta pentru încă doi ani de zile” a fost prima reacţie a goalkeeper-ului de 1,84 metri, după ce a parafat prelungirea angajamentului.   

Visează la grupele Champions League

Deşi formaţia lui Pavel Vrba pare că a pierdut deja lupta pentru titlu şi în acest sezon, în detrimentul marii rivale, Slavia Praga, care conduce detaşat clasamentul, cu nu mai puţin de 14 puncte avans, Florin Niţă visează la o participare în Liga Campionilor. 

Sparta e favorită să îşi păstreze poziţia secundă în clasament, care o duce în preliminariile din Champions League, iar goalkeeperul originar din Bucureşti îşi face speranţe că echipa sa are capacitatea necesară pentru a prinde grupele Ligii Campionilor.

 „Vreau să obţinem rezultate bune şi aş vrea să ne calificăm în Champions League. Simt că fanii îmi apreciază munca şi îmi transmit mereu multă dragoste. Sper să păstrăm aceeaşi relaţie” a mai declarat Niţă, la prezentarea sa oficială.