Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu, tranșant. Critică dur planul Sprijin pentru România al coaliției: O listă de intenții. Nu au fost discutate în PNL
Florin Cîțu, tranșant. Critică dur planul Sprijin pentru România al coaliției: O listă de intenții. Nu au fost discutate în PNL

Florin Cîțu, tranșant. Critică dur planul Sprijin pentru România al coaliției: O listă de intenții. Nu au fost discutate în PNL

Fostul lider al PNL spune că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijirea populației, dar și firmelor reprezintă doar o listă de intenții ce trebuie discutate și cu Comisia Europeană. Florin Cîțu spune că măsurile nu au fost discutate în PNL.

Florin Cîțu, fostul lider al PNL a comentat măsurile pentru sprijinirea populației și a companiilor luate de coaliția de guvernare și a sfătuit partidul din care face parte să se întoarcă la măsuri liberale.

Nu sunt termene sau detalii

Cîțu a mai spun că măsurile anunțate nu au fost discutate în interiorul PNL și că deocamdată programul este o listă de intenții, care trebuie discutate și cu Comisia Europeană. În plus, fostul lider PNL a spus că planul este mai mult un program de guvernare fără termene clare și detalii economice specifice.

„Am văzut aseară, în premieră, acea prezentare. Pare că sunt măsuri agreate în coaliţie. Nu au fost discutate în PNL. Posibil să fi fost discutate într-un cerc foarte restrâns şi aprobate. Multe dintre măsuri sunt prelungirea măsurilor pe care le aveam şi anul trecut. Pare un program de guvernare, pentru că nu sunt termene acolo, nu sunt detalii şi atunci e complicat să faci o analiză ca economist.

În momentul acesta îmi aduce aminte de o melodie a celor de la Metallica,”Fight Fire with Fire” (luptă împotriva focului cu foc, n.r.). Dar, repet, pare un program de guvernare, aşa arată acum, pentru că este doar o listă de intenţii, măsuri care trebuie discutate cu Comisia Europeană. Sunt multe lucruri acolo”, a declarat Florin Cîțu, marți, 12 aprilie, la Senat.

Ajutor pentru familiile sărace

Măsurile din planul „Sprijin pentru România” vor intra în vigoare cel mai devreme de la 1 mai, după cum a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe lista măsurilor sociale se află acordarea de vouchere în valoare de 50 de euro pentru persoanele și familiile cu venituri mici. Acestea vor fi acordate o dată la două luni și sunt dedicate cumpărării de alimente de bază. De asemenea, pe această listă se află și majorarea valorii bonurilor de masă, majorarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii din orfelinate.

Elevii din familiile sărace, cu bursă socială, vor beneficia și ei de un ajutor din partea statului, care constă în acordarea de vouchere în valoare de 30 de euro. Acestea vor fi acordate lunar până la finalul anului, excepție făcând lunile de vacanță iulie și august. Din aceste vouchere vor putea fi achiziționate atât alimente, cât și haine sau rechizite.