Actorul Florin Călinescu este cunoscut pentru abilitățile sale de investitor în domeniul HoReCa, după ce a cumpărat restaurantul ”La Radu”, din Parcul Herăstrău, cu suma de 300.000 de euro și l-a renovat, în ideea de a-l transforma în local de nunți și evenimente. În ultimul an, însă, lui Călinescu afacerile nu i-au mers prea bine.

Cu toate că a investit în restaurant timp de trei ani de zile, actorul s-a reîntors în televiziune pentru a recupera pierderile înregistrate în urma investirilor în local sus-amintit.

 

Cât a investit Călinescu în noul local

Totul a început în anul 2014, când Florin Călinescu, care deținea deja un restaurant în zona Tineretului, a decis să investească într-un alt local celebru tocmai de la începutul anilor 1990. Astfel, actorul a cumpărat restaurantul ”La Radu” cu 300.000 de euro, după care a investit noi sume pentru a-l renova și a-l transforma în local de nunți și evenimente.  Restaurantul se află la intrarea dinspre Piața Presei Libere și este cunoscut pentru personalitățile și jurnaliștii care îl frecventau acum mai multe decenii.

Lucrările de renovare au durat trei ani de zile, iar investiția a costat aproximativ 1.000.000 de euro. Noul salon de evenimente și-a început activitatea în anul 2017, sub denumirea ”La Teatru. La Călinescu”.

 

Câți bani a încasat actorul  anul trecut

Odată cu debutul pandemiei de coronavirus, Florin Călinescu a fost nevoit să închidă noul local, care avea parte de un mare succes la început. Investițiile în sala de evenimente nu fuseseră încă acoperite, la momentul în care Florin Călinescu a închis noul local de nunți. Astăzi, sala ”La Teatru. La Călinescu” este încă închisă. Lumina este stinsă la ballroom-ul lui Călinescu, iar mesele și scaunele au fost adunate în mijlocul sălii, notează wowbiz.ro.

Potrivit sursei citate, actorul Florin Călinescu a înregistrat, anul trecut, venituri în valoare de 14.000 de lei de la una dintre firmele aflate în posesia acestuia. Cel puțin, așa arată declarațiile de avere înaintate de către actor. El mai deține un cont de 62.000 de lei deschis la o bancă comercială, are 4 case (două apartamente în București, unul în Timișoara și o casă de vacanță la Poiana Brașov), precum și două terenuri (în Argeș și Brașov).