Flavius Koczi, locul 18 la individual compus

Flavius Koczi, locul 18 la individual compus

Gimnastul român Flavius Koczi pe locul 18 în proba de individual compus din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, acumulând 89.575 puncte.

Medalia de aur la individual compus a fost câştigată de chinezul Yang Wei, cu 94.575 puncte, China câştigând până în acest moment toate cele trei titluri olimpice puse în joc în probele de gimnastică, la echipe feminin şi masculin şi individual compus masculin.

Medalia de argint a fost cucerită de japonezul Kohei Uchimura, care a acumulat 91.975 puncte, doar cu 0.050 de puncte mai mult decât câştigătorul medaliei de bronz şi mare surpriză a zilei, francezul Benoit Caranobe. Flavius Koczi şi-a început evoluţia în proba de individual-compus la inele, nota acordată pentru evoluţia românului fiind 14.550, a şaisprezecea performanţă a concursului.

Gimnastul român, în vârstă de 20 de ani, şi-a continuat evoluţia la sărituri, unde a obţinut o notă foarte bună, 16.450, al treilea punctaj al întrecerii la sărituri. După două aparate, Koczi a acumulat 31.000 de puncte, ocupând locul trei în clasamentul provizoriu, după uzbecul Anton Fokin şi canadianul Adam Wong.

Ne puteți urmări și pe Google News

La următoarea rotaţie, Koczi s-a mutat la paralele, unde a obţinut cea mai mică notă din cele şase primite de român, 13.575, penultimul rezultat al zilei la bară. După trei rotaţii Flavius Koczi acumula 44.525 de puncte, coborând nu mai puţin de şaisprezece de poziţii în clasamentul provizoriu, până pe locul 19.

Flaviu Koczi a început a doua parte a competiţiei de individual compus la bară, unde, în ciuda unui exerciţiu bun, românul a ratat coborârea şi a primit nota 14.725, al şaptesprezecelea rezultat al zilei. După evoluţia la patru aparate, Koczi ocupa locul 22 în ierarhia provizorie a concursului, cu 59. 250 de puncte.

Favius Koczi a evoluat la sol în cadrul penultimei rotaţii, românul obţinând 14.900, al şaptesprezecelea rezultat ca valoare la sol. Înaintea ultimului aparat, Koczi a strâns 74.150 de puncte, urcând un loc în clasamentul provizoriu, până pe 21.

Koczi a înceiat concursul cu o evoluţie bună la cal cu mânere, gimnastul român fiind notat cu 15.425, a treia performanţă a zilei la acest aparat. Koczi a terminat competiţia pe locul 18, acumulând 89.575 puncte, cu 5 puncte mai puţin decât noul campion olimpic, chinezul Yang Wei.

Koczi a avut evoluţii foarte bune la sărituri şi la cal cu mânere, însă evoluţia slabă de la paralele şi ratarea coborârii la bară l-au costat pe român accesul între primii zece gimnaşti ai lumii.