Fiul judecătorului Ion Tudoran a fost trimis în judecată pentru că se dădea avocat. Folosea un fals grosolan, scris în româno-spaniolă

Fiul judecătorului Ion Tudoran a fost trimis în judecată pentru că se dădea avocat. Folosea un fals grosolan, scris în româno-spaniolă

Fiul judecătorului Ion-Tudoran, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe langă Curtea de Apel Ploiești, acuzația fiind aceea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Ancheta penală, demarată în anul 2019, a avut ca punct de plecare un contract de asistență juridică prin care  Alexandru Ion-Tudoran, fără a fi avocat membru UNBR, și-a reprezentat chiar tatăl-judecător la Tribunalul Dâmbovița, într-un proces de drepturi salariale intentat Ministerului Justiției și Curții de Apel București.

Cazul inculpatului Alexandru Ion-Tudoran va fi judecat de magistrații Judecătoriei Ploiești în dosarul 23485/281/2021.

Caz revoltător. Judecătorul recidivist Ion Tudoran copiază rechizitoriile procurorilor dând sentințele după  „copy-paste”

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetarea penală efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a relevat faptul că inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a profesat ca avocat fără a avea acest drept, uzitând de mai multe înscrisuri false.

Incapabil să acceadă în Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), Alexandru Ion-Tudoran și-a obținut în mod fals, în anul 2015, statutul de avocat spaniol în Madrid. Cu legitimația de avocat spaniol în buzunar eliberată de Ilustre Colegio de Abogados de Madrid, el a început să profeseze pe teritoriul României.

”Delegație” în română amestecată cu spaniolă

Deși legea îi cerea să susțină un examen pentru a fi înscris ca avocat străin ce profesează în România, Alexandru Ion-Tudoran nu a făcut acest lucru. Dimpotrivă, și-a realizat pe computer, în fals, un fel de model de delegație avocațială ce amesteca limbile română și spaniolă.

Cu astfel de falsuri, fiul judecătorului Ion-Tudoran a profesat în multe cauze, inclusiv la Tribunalul Dâmbovița, în dosarul 1307/120/2016 în care și-a reprezentat tatăl. Instanța Tribunalului Dâmbovița a avut inițial suspiciuni privind calitatea de avocat a lui Alexandru Ion–Tudoran, însă intervenția promptă a tatălui judecător în apărarea falsurilor fiului i-a determinat pe magistrații din dosar să nu mai verifice realitatea.

Impostura era însă evidentă, așa cum o arată  Împuternicirea Avocațială seria C nr 120052 – 0001/2016 emisă la 15.06.2016 de Alexandru Ion-Tudoran – un act falsificat în mod grosolan prin suprapunerea unor sigle și ștampile copiate de pe portalul Ilustre Colegio de Abogados de Madrid.

Același fals a mai fost depus și la Judecătoria Buftea , Judecătoria Cornetu - două dosare,  Judecătoria Giurgiu , Tribunalul București - trei dosare și la  Tribunalul Tulcea.