Medicul român Camelia Smicală a scris într-un mesaj, pe Facebook, că l-a ajutat pe fiul său să se pregătească pentru a intra la unul dintre cele mai bune licee din Finlanda. Aceasta a mai spus că ea și copii ar vrea să se întoarcă în țară

„Mihai a avut azi examen de admitere la același gimnaziu la care a fost și Andreea:cu accent pe limbile latine(învață latina, italiana și spaniola, în plus, fata de altele) . În Finlanda, la gimnaziile de elită se da admitere. Și pentru asta m-am luptat:adică sa îl lase la examen, plus învățat cu copilul pe whatssapp. Mihai a intrat primul. PS. Da’ noi tot acasă vrem”, a scris Camelia Smicală, pe Facebook.

Camelia Smicală dorește să se întoarcă în România, pentru că în Finlanda nu sunt recunoscute drepturile copilului. Mihai avea dreptul de mult să aleagă dacă vrea să stea în altă parte decât în centrul de copii, dar acest drept i s-a refuzat.

În prezent, mama nu are dreptul să îi vadă pe cei doi copii mai mult de 30 de ore pe săptămână, când aceștia sunt lăsați să vină acasă în weekend. Mai mult, statul norvegian i-a intentat un nou proces româncei pe motiv că pune poze cu copiii ei pe Facebook.