Evenimentul Zilei > Economie > Fitch a publicat, în premieră, ratingul Transgaz „BBB-” cu Perspectivă Stabilă
Fitch a publicat, în premieră, ratingul Transgaz „BBB-” cu Perspectivă Stabilă

Fitch a publicat, în premieră, ratingul Transgaz „BBB-” cu Perspectivă Stabilă

Conform unui comunicat, Agenția Internațională Fitch Ratings a confirmat ratingul acordat companiei Transgaz „BBB-” cu Perspectivă Stabilă.

Așadar, compania este evaluată cu treaptă peste nivelul rating-ului României acordat de Agenția Internațională de Rating Fitch, respectiv ‘BBB-‘ cu perspectivă negativă.

Ratingul confirmat ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă „reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei diminuări progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale. Ratingul este susținut de reglementările naționale privind transportul gazelor și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-RomâniaUngaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la Baza Reglementată a Activelor Transgaz (RAB) care stă la baza unor încasări viitoare”, se arata în raportul agenției.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Potrivit raportului din 2019, compania a fost evaluată la nivelul de rating al României și cu două trepte peste nivelul de rating deținut anterior.

„’BBB-‘ IDR al Transgaz reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și
operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei
contracții progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale.

Ratingul este susținut de reglementările privind transportul gazelor din țară și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-UngariaAustria (BRUA) va fi adăugată la baza de active reglementată a Transgaz (RAB) care stă la baza unor câștiguri viitoare”, potrivit raportului de anul trecut al agenției.

„TRANSGAZ” S.A. este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: