Primăria Municipiului București i-a concesionat lui Doru Bușcu și soției acestuia în luna mai un teren de 46 metri pătrați în cartierul Dorobanți (Sectorul 1) lângă proprietatatea acestora, după cum arată o hotărâre a Consiliului General publicată în Monitorul Oficial al Municipiului București (citește aici Hotărârea, pagina 23).

Decizia de a concesiona a născut mai multe întrebări după ce aceasta a avut loc în timp-record, de doar două luni după depunerea cererii.

Concesionarea a avut loc fără licitație publică, specificându-se că extinderea locuinței existente s-a făcut în baza Legii 50/1991, care permite această metodă de înstrăinare a terenurilor ”pentru extinderea construcțiilor pe terenuri alăturate, la cererea proprietarului sau cu acordul acestuia” (Art. 15, litera e).

Expunerea de motive a proiectului de hotărâre, semnată de primarul Gabriela Firea și publicată pe site-ul Primăriei, arată că pentru terenul situat pe Intrarea Aviator Teodor Iliescu familia Bușcu va plăti o redevență anuală de 848 euro, adică 3.983 de lei.

Doru Bușcu, redactor-șef al revistei Cațavencii, este consilier neoficial al lui Liviu Dragnea, susține G4Media.ro. El a scris constant în ultimul an și jumătate texte pro-PSD și anti-Opoziție.