Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat pentru EVZ, că cele 11 animale care au ars la o anexă a Circului Globus erau ţinute într-un imobil al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituție subordonată direct Municipalității. După incendiul care a dus la demiterea directorului general al Circului, Victor Coman, înainte ca autoritățile să termine ancheta, Firea se arată îngrijorată față de animalele pensionare rămase în viață.

Cu toate că animalele au ajuns acolo, în acel spațiu impropriu, nu pentru că managerul de la Circul Globus a fost neglijent, ci pentru că însăși Primăria Capitalei nu a reușit încă să găsescă o soluție pentru menajeria circului după ce terenul acesteia a fost retrocedat. Primarul, împreună cu Kuki Bărbuceanu, managerul fundației Vier Pfoten, și Tudor Ionescu, cunoscut drept Tudy, fost iubit al Oanei Zăvoranu, caută un spațiu în care să adăpostească animalele retrase din spectacole.

 

„Acestea nu trebuie să mai fie adăpostite în spații improvizate, fără cele mai elementare condiții de supraviețuire, așa cum s-a întâmplat până acum. Adăpostul din Șoseaua Petricani este un exemplu în acest sens. Condițiile complet nefavorabile pentru asigurarea unui trai decent al animalelor au dus la un deznodământ tragic, în incendiul de săptămâna trecută murind 11 animale“, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. Cu toate acestea, imobilul în care au murit animalele aparține ALPAB, instituție subordonată direct primăriei conduse de Gabriela Firea.