Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu, susţine aplicarea ordinului emis de ministrul Agriculturii prin care s-a interzis pescuitul sportiv pe timp de noapte.

„Personal, cred că s-a legiferat o măsură care se practică în amenajările piscicole private pentru a împiedica activităţile ilegale. Ordinul limitează argumentele privind prezenţa unui individ cu plase de pescuit pe un ghiol la ora 24,00. Trebuie să revenim la normalitate”, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Deltei.

Mălin Muşetescu s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii asociaţiilor de pescari din Delta Dunării pentru a discuta pe marginea noului act normativ.

“Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Pescari Delta Dunării, Lucian Sanda, şi am fost de acord că în Deltă nu există alt pescuit cu plase pe Dunăre pe timpul nopţii, cu excepţia celui la scrumbie”, a mai spus guvernatorul Muşetescu.

În primele luni ale acestui an, reprezentanţii asociaţiilor de pescari s-au arătat nemulţumiţi din cauză că pescarii profesionişti nu-şi pot desfăşura activitatea în Delta Dunării pe timp de noapte, spre deosebire de pescarii sportivi, şi au solicitat Administraţiei RBDD modificarea legislaţiei în domeniu.

Prohibiţia generală a pescuitului în RBDD şi în complexul Razim-Sinoe care a început luna trecută se va încheia pe data de 30 mai. În apele care constituie frontieră a României, inclusiv golful Musura, prohibiţia generală a pescuitului s-a încheiat pe data de 15 mai.

 

Te-ar putea interesa și: