Fiona Hill, fostul consilier al lui Trump pentru Rusia, dezvăluiri despre Putin. „Se vede moștenitorul țarilor”

Fiona Hill, fostul consilier al lui Trump pentru Rusia, dezvăluiri despre Putin. „Se vede moștenitorul țarilor” Vladimir Putin este împotriva alcoolului. „Promovarea unui stil de viață sănătos este de mare importanță!” Sursa foto: Kremlin

Hill, un fost consilier al consiliului de securitate națională al președintelui Trump pentru Rusia, i-a spus lui Tom Tugendhat, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Regatului Unit, că Putin se vede pe sine „ca parte a unui stat și a unei lungi istorii de stat”.

Această istorie merge înapoi în zilele țarilor, regilor și împăraților Imperiului Rus înainte de revoluția care a dat naștere Uniunii Sovietice.

Putin se consideră a fi mai aproape de țari decât de „liderii unui partid comunist sau de secretarii generali ai Uniunii Sovietice”, a spus Hill în podcastul Coridorului Comisiei Parlamentului, care a fost publicat săptămâna trecută. Hill a spus că Putin a făcut sistemul să se bazeze pe el însuși devenind, asemănător președinților și țarilor sovietici dinaintea lui, un „autocrat susținut de constituție și legitimat de revendicarea poporului în sensul popular”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hill a descris aceasta o „structură destul de veche pentru a fi sincer, care se întâlnește în urmă cu milenii”. Ea a spus: „Putin o perpetuează într-un mod major”. Dependența sistemului de Putin a introdus „deformare și fragilitate” în societatea rusă, Hill descriindu-l drept „caracterul sălbatic”,  în statul rus, scriu cei de la businessinsider.com.

Accentul pus pe Putin este cauza speculațiilor asupra sănătății sale, a spus ea. Sistemul era „extraordinar de imprevizibil” din cauza lipsei de informații cu privire la ceea ce îl motivează pe Putin în fiecare zi, a sugerat Hill.

Tugendhat a sugerat că Putin „perpetuează legătura cu Dumnezeu în anumite moduri”, o evaluare cu care Hill a fost de acord.

Hill a spus că Putin a armat Biserica Ortodoxă Rusă, o strategie despre care a spus că a fost „trasă direct din paginile anilor 1840 și 1850”, când a fost folosită de țarul Nicolae I pentru a crea „naționalitatea oficială”, modelând și definind statul național în jurul valorii de o triadă a „autocrației, ortodoxiei ruse și poporului”.