UPDATE. Tribunalul Constanţa a dispus, azi noapte, arestarea preventivă pe 29 de zile a şase dintre cele şapte persoane reţinute de Serviciul Teritorial DIICOT cercetate pentru trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. Profesoara de informatică de la Colegiul Mihai Eminescu, Margareta Drăguţ, este cercetată în stare de libertate. Cel considerat a fi capul reţelei, Claudiu Giorsan Belecciu precum şi poliţistul Lucian Borcea au fost deja transportaţi la carcera IPJ Constanţa.
Pentru ceilalţi patru complici, jandarmul Silviu Nicolae Penu, Mioara Duţu, Cristian Chirimbu şi Mihai Narcis Negoiţă, măsura arestării preventive intră în vigoare în această seară şi mâine dimineaţă când le expiră ordonanţele de reţinere de 24 ore.
La ieşirea din sala de judecată, patronul salonului de masaj, Claudiu Girsan Belecciu, a declarat „ Sunt nevinovat, eu am doar un SRL şi îmi plătesc dările la stat”.
Reteaua cu 29 de fete
Filiera erotică” a fost destructurată, ieri, ca urmare a cinci percheziții efectiuate de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.
La salonul de masaj au fost găsiţi liderul grupării, colaboratoarea acestuia şi patru tinere. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5.950 de lei, 3 laptop-uri, 2 de unităţi centrale de calculator, o tabletă, 33 de cartele SIM, 21 de telefoane mobile, 5 de stick-uri de memorie, 5 carduri micro SD, 8 C.D-uri şi înscrisuri.
Gruparea infracţională organizată, formată din 19 membri, era „specializată” în trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.
Procurorii DIICOT arată că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism.
Angajatele salonului asigurau servicii sexual, contra cost, atât la salonul menţionat cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.
Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare.
Gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii.
S-a stabilit, totodată, faptul că agentul de poliției ținea „de șase” și informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia făcea percheziții.
Una dintre femeile acuzate în acest caz, concubina liderului grupării, e profesoară la un liceu din Constanța. Ea se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor.
Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus faţă de şapte persoane măsura preventivă a reţinerii, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Artistul în nisip şi profesoara de informatică
Printre cele şapte persoane reţinute se află şi o profesoara de informatică Margareta Drăguţ, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, din Constanţa, angajată în sistemul de învăţământ de 14 ani. Aceasta, spun oamenii legii, era concubina liderului grupării, Claudiu Belecciu, iar salonul de masaj erotic este "Pink Cats" (Pisicile roz"). Belecciu s-a remarcat, în ultimul timp, cu sculpturi în nisip, fiind solicitat de cluburi cunoscute de pe Litoral pentru diferite aranjamente ornamentale.
Poliţistul – agentul principal Lucian Borcea – este angajat al IPJ Constanţa din anul 2003 şi face parte din structura de siguranţă publică şi patrulare, în cadrul Secţiei 3 Poliţie. Jandarmul este plutonierul Silviu Nicolae Peniu. Acesta şi-a dat demisia, duminică, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis”, al cărui angajat a fost, ca subofiţer, încă din 2007.
În dosarul aflat în ancheta procuroriilor DIICOT mai sunt reţinuţi şi George Cristian Chirimbu, suspectat că racola fete, Mioara Duţu – recepţionera de la salonul de masaj erotic de pe strada Dumbrava Roşie, şi Narcis Mihai Negoiţă, taximetrist acuzat că le transporta la prostituate.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul Lucian Borcea ţinea „de şase”, informându-i pe proxeneţi când se făceau razii ale oamenilor legii şi chiar ar fi transportat tinerele la clienţi, în unele ocazii. Jandarmul Silviu Nicolae Peniu ar fi pus la dispoziţia infractorilor un apartament, unde într-o vreme s-a practicat prostituţia.

Locatarii imobilelor de pe strada Dumbrava Roşie, vecinii salonului de masaj erotic, spuneau că erau zile când la salon se făcea coadă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa.