Potrivit Biroului, Jobbik (extremă dreapta) a obţinut 2,28% din voturi, alianţa de stânga a opoziţiei 1,16%, iar LMP 0,45%, scrie mediafax.ro.

Cetăţenii unguri care nu au reşedinţă permanentă în Ungaria au putut să exprime un singur vot, pentru listele depuse de partide în acest scrutin.

Potrivit unor rezultate parţiale anterioare, partidul premierului conservator populist ungur Viktor Orban, Fidesz, a obţinut un scor de 44,37% pentru lista pe care a prezentat-o în alegerile legislative, iar alianţa de stânga 25,88%, la numărarea a 98,87% din voturile exprimate pentru liste, Jobbik a obţinut 20,46%, iar LMP 5,24%. În total, au fost exprimate 4.807.450 de voturi pentru listele prezentate de partide şi minorităţi.

Fidesz a fost avantajat în campania electorală de presă şi de legislaţie, potrivit Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Partidul de extremă dreapta Jobbik, unul dintre cele mai radicale din Europa, se înrădăcinează în politica ungară cu un nou progres înregistrat la alegerile legislative. Partidul a înregistrat un progres de 3,5 puncte în raport cu 2010, când a participat prima dată la alegerile legislative. Formaţiunea a captat o bună parte din votul de protest, ceea ce "ar avea o legătură clară cu eşecul stângii", potrivit unor analişti.