Evenimentul Zilei > Sport > Fidelitatea, „pasăre rară” în fotbal. Legendele care au stat o viață la același club
Fidelitatea, „pasăre rară” în fotbal. Legendele care au stat o viață la același club

Fidelitatea, „pasăre rară” în fotbal. Legendele care au stat o viață la același club

Sunt șanse mari ca Lionel Messi să nu intre într-una dintre categoriile selecte ale fotbal.

Marele scandal al ultimelor săptămâni în fotbalul mondial este cel al despărțirii lui Lionel Messi de FC Barcelona. La 33 de ani, argentinianul s-a întors împotriva clubului la care a evoluat încă din copilărie și sunt șanse mari să plece. Oricum se va rezolva problema, și dacă rămâne pe „Camp Nou”, între superstar și gruparea catalană s-a produs o ruptură imposibil de anticipat în urmă cu câteva luni.

Messi a spus tot timpul că nu vrea să plece de la Barcelona, pentru se simte excelent la această echipă, este îndrăgostit de oraș și familia sa nu s-ar simți mai bine nicăieri. În ultimii ani, Manchester City a fost echipa dispusă să arunce în joc vagoane de bani pentru a-l cumpăra pe Messi. Și există șanse ca atacantul să nu evolueze exclusiv în carieră pentru o singură echipă. În discuție excludem gruparea argentiniană Newell’s Old Boys, la care fotbalistul a evoluat până în 2000, atunci când avea 13 ani și a fost cumpărat de catalani.

Există mari fotbaliști care au stat întreaga activitate la o singură formație și nimic nu a putut să-i determine să accepte un transfer. Două dintre aceste exemple sunt date de Paolo Maldini și Franco Baresi, legendarii fundași ai lui AC Milan. Primul a debutat în 1984 și s-a retras în 2009, adunând pentru milanezi 647 de partide și 29 de goluri. Cel de-al doilea a evoluat în perioada 1977-1997 (532/16). Doi dintre cei mai mari apărători din istorie, care nu au putut fi mișcați de la clubul unde au început fotbalul. Cu ei s-a construit „mașina de fotbal” a lui Arrigo Sacchi, preluată apoi de Fabio Capello.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE