Fidel Castro, in stare grava

Fidel Castro, in stare grava

Liderul cubanez Fidel Castro, oficial aflat in convalescenta dupa o interventie chirurgicala suferita la 27 iulie 2006, este "intr-o stare foarte grava", informeaza Reuters, citand cotidianul spaniol El Pais.

El sufera "de o grava infectie la intestinul gros in urma a trei operatii ratate si a unor complicatii care au degenerat in peritonita", potrivit surselor de la spitalul de la spitalul Gregorio Maranon din Madrid unde lucreaza medicul Jose Luis Garcia Sabrido, care l-a examinat pe Castro in decembrie.

Castro, in varsta de 80 de ani, sufera din primul semestru al anului trecut de diverticulita, o inflamare acuta a colonului care a degenerat in peritonita si a necesitat extragerea unei parti a intestinului gros si a rectului, potrivit surselor.

Persistenta infectiei a impiedicat cicatrizarea, iar Fidel Castro a fost supus unei a doua interventii chirurgicale in cursul careia i-a fost extras tot intestinul gros, ceea ce a necesitat insertia unui anus artificial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Starea de sanatate a lui Castro s-a deteriorat in urma unor noi probleme de cicatrizare care au afectat canalul biliar, in astfel de  cazuri "mortalitatea fiind foarte ridicata" (in 80 la suta din cazuri), potrivit El Pais.

Prognosticul medicilor este pesimist, iar liderul cubanez este hranit intravenos, potrivit Reuters.

Sambata, fiul cel mai mare al lui Castro, Fidel Castro Diaz-Balart, zis Fidelito, a declarat in Chile ca tatal sau este in curs de vindecare si este optimist.