Fidel Castro, din nou în atenţia publică | VIDEO

Fidel Castro, din nou în atenţia publică | VIDEO

După o absenţă de peste cinci luni, fostul lider al Cubei a apărut într-un material filmat, la televiziunea cubaneză. Imaginile îl arată alături de fratele său, Raul Castro, actualul lider al Cubei şi de preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, la reşedinţa sa din Havana.

Filmul nu dispune şi de versiunea audio, astfel încît nu se poate şti cu exactitudine subiectele discutate de cei trei.

Conform declaraţiilor echipei de jurnalişti care a realizat acest material, întâlnirea ar fi avut loc ieri dimineaţă, iar principalele subiecte dezbătute au fost concentrate asupra crizei internaţionale a energiei şi a alimentaţiei, precum şi a inundaţiilor din Statele Unite care au distrus recolta de porumb din partea de central-vestică.

Conform ziarului "Granma", Hugo Chavez a avut parte de o întâlnire de o ora şi jumătate "animată şi afectivă" cu Fidel Castro. Jurnaliştii de la postul de televiziune cubanez Mega TV au comentat pe această ultima ieşire publică a lui Fidel Castro, precizând totodată faptul că nu se poate şti până la urmă dacă imaginile au fost filmate luni sau dacă sunt mai vechi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul lider al Cubei nu a mai fost văzut în public de peste cinci luni, timp în care au apărut diverse speculaţii cu privire la starea de sănătate precară a lui Fidel Castro. Acesta a cedat din august 2006 puterea, din cauza unei intervenţii chirurgicale, iar pe 19 februarie 2008 că anunţat că renunţă oficial la putere.

(12:50)