Fetiţa care moare dacă mănâncă ciocolată. Medicii i-au recomandat o dietă cu cârnaţi şi pâine prăjită

Fetiţa care moare dacă mănâncă ciocolată. Medicii i-au recomandat o dietă cu cârnaţi şi pâine prăjită

Micuţa Lola Raine are doar cinci ani, însă, până acum, nu a putut simţi gustul ciocolatei. Chiar şi o tabletă îi poate otrăvi corpul.

Lola Raine suferă de o afecţiune rară a rinichilor şi a ficatului, iar ciocolata îi ridică periculos de mult nivelul de potasiu din organism. Singura ei şansă este un dublu transplant.

Tratamentul este garantat, mai ales că şi sora mai mare a Lolei, Nicole, s-a născut cu aceeaşi afecţiune, dar, în urma dublului transplant s-a vindecat.

"Pentru că rinichii Lolei nu pot procesa cum trebuie substanţele care trebuie eliminate, se pot acumula cantităţi mari de potasiu din organism, situaţie extrem de periculoasă. Din acest motiv, nu poate mânca alimente precum ciocolată, cereale sau chips-uri. Lola este pe o dietă de cârnaţi şi pâine prăjită, până în momentul în care se vor găsi donatorii potriviţi pentru a face transplantul. Trebuie să fiu extrem de atentă cu alimentele pe care le aduc în casă, pentru că dacă le vede, i se face poftă şi ar dori să le mănânce", povesteşte mama Lolei pentru ziarul britanic "Daily Mail".

Ne puteți urmări și pe Google News