Hanibal Dumitrașcu avea două fiice, iar una dintre ele îi va călca pe urme. Maria, cea mare, îi urmează în carieră. A făcut Psihologia și are un master în Psihotraumatologie și asistare psihologică. Ioana, celaltă fiica, urmează să fie medic veterinar, potrivit Wowbiz.ro.
 
Accesta era căsătorit cu Mirela și împreună formau o familie admirată de toți. Reputatul psiholog Hanibal Dumitrașcu a decedat, duminică, la Spitalul Universitar din București. Surse din SUUB au explicat că el fusese internat, joia trecută, în stare foarte gravă, după ce suferise un accident vascular cerebral.
 
Hanibal Dumitrașcu a fost operat de medicii de la Spitalul Universitar București în încercarea de a-i stăvili hemoragia cerebrală, dar nu s-a mai putut face nimic. Vineri și sâmbătă, a fost ținut în viață de aparate, dar având și diabet zaharat, starea lui s-a agravat. Duminică, psihologul a decedat.
 
Psihologul s-a născut în 9 ianuarie 1964, în Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Era conferențiar universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea București, unde lucra din 1995. De asemenea, Hanibal Dumitrașcu era coordonator Studii Universitare de Master, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea București.