Evenimentul Zilei > Actualitate > Festivalul Ro-Wine aduce în Bucureşti vinuri din 8 ţări
Festivalul Ro-Wine aduce în Bucureşti vinuri din 8 ţări

Festivalul Ro-Wine aduce în Bucureşti vinuri din 8 ţări

Cea de-a 4-a ediţie a evenimentului Ro-Wine/ The International Wine Festival of Romania are loc la Bucureşti, la Fratelli Studios, sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 şi 20.00, manifestarea venind în premieră cu o zonă gourmet.

Manifestarea organizată de Marinela V.Ardelean împreună cu Liviu şi Mihai Popescu adună producători de vinuri şi se adresează deopotrivă publicului specializat dar şi pasionaţilor ca şi persoanelor care îşi doresc să descopere cât mai multe secrete din domeniu. Cu această ocazie va fi lansată şi prima ediţie tipărită a Ghidului RoWine care prezintă toate vinurile prezentate în festival. Organizatorii au arătat că evenimentul aduce peste 350 de vinuri premium şi super premium atent selecţionate. Fondatorii Ro-Wine au fost joi alături de Virgil Ianţu, ambasadorul evenimentului pentru a discuta despre situaţia actuală a pieţei vinurilor din România în cadrul unei întâlniri cu presa la Wine Bar 1000 de chipuri de la Hotel Caro, unde au fost oferite spre degustare mai multe vinuri special selectate. Alături de cunoscutul actor, echipa proiectului i-a invitat în calitate de suporteri pentru a-i susţine în demersul lor de promovare mărcilor de vinuri româneşti pe Alina-Maria şi Nicolae ai României.

 

”Din păcate încă se importă mai mult vin decât se exportă”, spune Marinela V. Ardelean, care a arătat că piaţa principală a rămas Anglia. La evenimentul din acest an organizatorii aşteaptă aproximativ 4.000 de vizitatori în cele două zile de festival. Noua ediţie a evenimentului adună 90 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania, Franţa, Argentina, Noua Zeelandă şi Uruguay. Pentru prima dată, o zonă specială a festivalului este dedicată pieţei gourme. Vizitatorii vor avea ocazia să guste zacuscă, produse de vânat tradiţional, prosciutto, foie gras în variante speciale. Secţiunea va programa şi sesiuni de live cooking cu unii dintre cei mai apreciaţi chef-i din România, spun organizatorii.